Pola veka rada Univerziteta u Novom Sadu

24 sata 20.05.2010 05:23
Pola veka rada Univerziteta u Novom Sadu


Univerzitet u Novom Sadu ove godine obeležava pola veka postojanja i rada, a u sklopu proslave tokom godine biće organizovano više od 100 različitih dešavanja iz domena nauke, kulture i evropske razmene. Rektor Univerziteta Miroslav Vesković ističe da će ova, jubilarna godina, biti obeležena radno, ne samo u Novom Sadu nego i u celoj Vojvodini.
- Naša ustanova je uključena u sve pore života u vojvođanskim gradovima. Proslava 50. godišnjice osnivanja Novosadskog univerziteta obuhvatiće brojne programe, koji su već počeli na Fakultetu tehničkih nauka, Medicinskom i Ekonomskom fakultetu. Za vikend, 22. i 23. maja, sledi veliki Festival nauke, a 28. maja će biti upriličena dodela nagrada najboljim studentima - najavio je Vesković, uz napomenu da će ove godine prestižna priznanja dobiti čak 962 akademca sa prosečnom ocenom preko 9,00.
Tokom maja u Kampusu će biti organizovan koncert klasične muzike, di-džej nastupi, žonglerske radionice i brojni drugi sadržaji. Jun će obeležiti putujući umetnički program po gradovima Vojvodine, ali i Međunarodna univerzitetska regata osmeraca. Posle susreta evropskih univerzitetskih ansambala, 28. juna će u Srpskom narodnom pozorištu, biti priređena i Svečana akademija povodom Dana Univerziteta. Program proslave pola veka Novosadskog univerziteta se organizuje pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Borisa Tadića.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak