Četiri puta veći promet na Berzi

Biznis 28.04.2010 03:07
Četiri puta veći promet na Berzi


Indeksi akcija Beogradske berze blago su skliznuli, a promet je, zahvaljujući obveznicama RS i jednoj blok trgovini, bio četiri puta veći nego prethodnog dana.Ukupan promet iz 224 transakcije vredeo je 124,92 miliona dinara (1,25 miliona evra), od čega je u trgovini obveznicama realizovana polovina.
Belex15 pao je 0,38 odsto, na 753,50 poena, a Belexline 0,39 odsto, na 1.416,58 indeksnih poena.
U kontinuiranoj trgovini akcijama najviše je pojeftinio Vital, nešto više od šest odsto, cena Pupin telekoma smanjena je četiri, a Jubmes banke gotovo tri odsto.
Energoprojekt, sa A Listinga, na vrednosti je izgubio dva odsto, a Agrobanka procenat i po. Akcijama beogradskog holdinga trgovalo se za četiri miliona dinara, a Agrobankinim za 2,12 miliona.
Dobitnike predvodi Telefonija rastom cene nešto većim od četiri odsto, Metalac, sa B Listinga, poskupeo je dva odsto, Informatika procenat i po, Galenika Fitofarmacija procenat, a Lasta pola procenta.
Najviše se na kontinuiranom segmentu trgovalo akcijama Jedinstva Sevojno, za 7,49 miliona dinara, a sledi Tigar, sa A Listinga, sa prometom nešto većim od pet miliona.
Trgovina akcijama Komercijalne banke, sa B Listinga, vredela je 3,96 miliona dinara, a hartijama AIK banke ostvareno je 2,7 miliona.
U trgovini po metodu preovlađujuće cene najveći promet realizovan je akcijama preduzeća Agro, od 3,34 miliona dinara, po stabilnoj ceni od 599 dinara.
Registrovana je i blok trgovina Medifarmom u vrednosti nešto većoj od 29 miliona dinara. Vlasnike je promenilo 387.000 akcija beogradskog preduzeća, odnosno četvrtina akcijskog kapitala, po ceni od 75 dinara.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak