"Kraljevi čipsa" kupuju Jat?

Mondo 27.02.2010 20:18
"Kraljevi čipsa" kupuju Jat?


Bivši vlasnici kompanije "Marbo produkt", Andrej Jovanović i Bojan Milovanović, zainteresovani su da novcem od prodaje te kompanije kupe 51 odsto nacionalne aviokompanije "Jat ervejz", pišu beogradski listovi.U Vladi Srbije je Večernjim novostima potvrđeno da ima više potencijalnih partnera koji su zainteresovani za kupovinu "Jat-a", ali da su Jovanović i Milovanović do sada dali najkonkretniju i
najozbiljniju ponudu.

"Jovanović i Milovanović imaju najčistiji mogući novac, koji su dobili od prodaje 'Marbo produkta'", kazao je za Novosti izvor iz Vlade Srbije.

Ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić kazao je za Blic da će sve biti poznato u ponedeljak, 1. marta, do kada "Jat" mora naći strateškog partnera.

"Ne znam ko je zainteresovani kupac, ali dogovor je bio da Vlada od 1. marta počne pregovore sa najozbiljnijim kandidatom", rekao je Mrkonjić.

Milovanović je za Blic rekao da nije kupac "Jata" i da ne zna da li je to Jovanović, dok u "Jat-u" nemaju informacija o navodima da su njih dvojica zainteresovana za kupovinu.

Jovanović i Milovanović prodali su "Marbo produkt" avgusta 2008. godine kompaniji "Pepsi" za 210 miliona evra.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak