Radnici "Trudbenika" blokirali Bulevar Kralja Aleksandra

Vesti 18.02.2010 20:10
Radnici "Trudbenika" blokirali Bulevar Kralja Aleksandra


Oko 120 radnika preduzeća "Trudbenik gradnja" blokiralo je danas deo Bulevara Kralja Aleksandra u Beogradu ispred Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, tražeći raskidanje ugovora o prodaji tog preduzeća beogradskoj firmi "Montera" i prijem kod resornog ministra.Predsednik Štrajkačkog odbora Milan Živković kazao je novinarima da radnici traže prijem kod ministra ekonomije Mlađana Dinkića kako bi se rešili problemi koji se odnose na odnose sa Upravnim odborom i zaostale zarade iz KMG "Trudbenik", koji je u restruktuiranju.


On je rekao da se raskid kupoprodajnog ugovora traži na osnovu revizije koju je izvršila Agencija za privatizaciju, koja je "konstatovala 65,58 odsto pad kontinuiteta i 40 odsto povećane dažbine".


Živković je kazao da protesti "Trudbenikovih" radnika traju više od godinu i po i dodao da su oni više puta ponovili zahtev za prijem kod ministra Dinkića, uputivši i zvaničan zahtev, ali nisu dobili odgovor.


Radnici "Trudbenik gradnje" protestuju od avgusta prošle godine tražeći raskid ugovora, ali i isplatu zarada i doprinosa, koji nisu isplaćeni od početka prošle godine do jula, isplatu bolovanja iz 2008. godine, kao i naknadu troškova - za dolazak i odlazak sa rada, službeni put u zemlji i i inostranstvu - iz prethodnog perioda.


Preduzeće za projektovanje i gradnju KMG "Trudbenik" iz Beograda prodato je u martu 2008. godine na nadmetanju u Agenciji za privatizaciju za 580 miliona dinara (oko sedam miliona evra) građevinskom preduzeću "Montera" iz Beograda.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak