Berza prividno likvidna

Biznis 09.02.2010 00:42
Berza prividno likvidna


Prvu nedelju februara obeležilo je barem prividno pozitivno kretanje indeksa Beogradske berze a tržište je najzad napravilo određeni pozitivan pomakČetvorodnevni pozitivni trend bio je praćen rastom prosečne dnevne vrednosti trgovine, mada je to prividno povećanje likvidnosti pre svega rezultat nekoliko većih transakcija na AIK banci, rekao je broker KBC Sekjuritisa Dušan Marković.

Negativan pomak sa svetskih berzi osetio se međutim i na Beogradskoj, i u petak je indeks Belex15 izgubio gotovo 2,5 odsto, kazao je Marković i dodao da je slična situacija bila i na svim berzama u okruženju. Deo negativnog udara usmerio se i na tržište robe i cena sirove nafte pala je čitavih pet procenata. Do pada cene došlo je čak i kod zlata koje tradicionalno u kriznim vremenima ima uzlazno kretanje, naveo je broker KBC Sekjuritisa.

Marković veruje da će predstojeći vikend većina investitora iskoristiti da realno sagleda pozicije i eventualno revidira postojeću strategiju. "U isto vreme, možemo očekivati mišljenja i konkretne mere sa sastanka ministara finansija Grupe 7, koji počinje večeras, i sigurno je da će iduća nedelja biti zanimljiva a boju Belexa odrediće globalna kretanja finasijskih tržišta", kazao je Marković.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak