Zoran Drakulić, vlasnik „Ist pointa“, mogao bi da ostane bez Jugoslovenskog rečnog brodarstva

Kurir 29.01.2010 17:55
Zoran Drakulić, vlasnik „Ist pointa“, mogao bi da ostane bez Jugoslovenskog rečnog brodarstva


Ni godinu dana od preuzimanja JRB za 24,5 miliona evra, Zoran Drakulić još nije platio ni prvu ratu. Ukoliko danas ne izmiri obaveze, otići će mu cela flotaZoran Drakulić, vlasnik „Ist pointa“, mogao bi da ostane bez Jugoslovenskog rečnog brodarstva (JRB) jer mu danas ističe rok da uplati prvu ratu.

Prema našim saznanjima, ukoliko ovaj biznismen ne izmiri svoje obaveze, Komisija za kontrolu privatizacije Agencije za privatizaciju sastaće se u sredu i odlučiti da li će produžiti ili raskinuti taj ugovor. Srpski „kralj bakra“ tako bi posle samo godinu otkako je zaključio ugovor o kupoprodaji težak 40 miliona evra (24 miliona i 15,7 miliona evra investicija) mogao da ostane bez svoje flotile.

- Kompanija EDDSG iz Beča čiji je vlasnik Drakulić kupila je februara prošle godine 70 odsto preduzeća JRB. Čim je došlo vreme da plate prvu ratu, oni su Agenciji za privatizaciju podneli zahtev za produženje roka za uplatu prve rate kupoprodajne cene. To im je omogućeno zbog finansijske krize. Međutim, on je podneo nov zahtev, a Agencija je zaključila da nije celishodno da se rokovi iz ugovora ponovo produžavaju i stoga nije prihvatila zahtev, već je zaprećeno raskidom ugovora i naplatom licitacione garancije u slučaju neplaćanja prve rate do 29. januara - rekli su nam u Agenciji za privatizaciju.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak