Najavljena treća prodaja paraćinske štofare

Tanjug 25.01.2010 13:19
Najavljena treća prodaja paraćinske štofare


Direktorka industrije konfekcije "Branko Krsmanović" iz Paraćina Ana Maj najavila je ponovnu, treću po redu, prodaju te nekada veoma poznate domaće fabrike štofova.
Štofaru je pre sedam godina kupio Italijan Sebastijan Karbonare, a Ana Maj je tada bila direktorka, da bi, kako se sada pokazalo, u međuvremenu postala vlasnica, "koja nam je onako s nogu rekla da će fabrika ponovo biti prodata", izjavio je predsednik Sindikata zaposlenih u pogonima "Branka Krsmanovića" Slavboljub Stojanović.
Od 19. oktobra prošle godine 180 radnika te fabrike je na prinudnom odmoru, i nadali smo se da će sada početi proizvodnja i da nas direktorka obavesti kada ćemo dobiti zaostale plate, rekao je Stojanović.
"Umesto toga informisani smo, 21. januara, da će fabrika ponovo promeniti vlasnika i da njena sudbina zavisi od uspešnosti te prodaje", istakao je on.
Zaposleni u fabrici tvrde da nisu znali ni za prethodnu prodaju, niti kada ih je Italijan ustupio Ani Maj i da su poslednja tri meseca bili bez plata, u potpunoj neizvesnosti i bez bilo kakve informacije.
Ovo je još jedno u nizu neprijatnih iznenađenja, ističu predstavnici radnika i strahuju da će zaposleni u štofari ostati bez svojih radnih mesta, a da se budući kupac možda neće ni baviti proizvodnjom tkanina.
Predstavnici sindikata u štofari kažu da plate, koje su ispod zakonom propisanog minimuma, kasne, a uslovi za rad su katastofalni. Hale se ne greju, u fabrici nema vode za piće iz gradskog vodovoda, a zbog neplaćanja električne energije i struja je bila isključena.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak