Da vam kuća uvek bude tip-top

Žena blic 19.11.2009 15:42
Da vam kuća uvek bude tip-top


Nije teško da u jednom danu dovedete celu kuću u red. Potrebno je da angažujete celu porodicu, a onda samo pratite naša uputstva uz koja ćete posao brže završiti.Sortirajte odeću, knjige…

Posao morate da organizujete tako što ćete „napasti“ jednu po jednu prostoriju. Pre svega izvadite sve iz ormana, plakara i sa polica za knjige, sa svih onih mesta gde se gomilaju suvišne sitnice. Neka svi članovi porodice naprave svoju „gomilu“, zatim bacite polomljene stvari ili predmete koji se retko koriste. Ponovo sve složite. Da biste se lakše snalazili u ormanu, sortirajte stvari po kutijama, policama… 

Odložite stvari u pletene korpe s poklopcem

Korpe s poklopcem su odlično rešenje za odlaganje stvari u svakoj prostoriji: igračaka u dečjoj sobi, pisaćeg pribora iznad radnog stola ili odeće u spavaćoj sobi. Pleteni koferi mogu popuniti kamin koji se ne koristi. Deluju lepo i obezbeđuju vam dodatni prostor.

Da polica zablista

Police ćete srediti ako na njih stavite lepo ukrašene kutije ili korpe. Kad ste izbacili nepotrebni višak, u njih poređajte DVD zbirku, časopise ili porodične fotografije. Između njih izložite ukrase, knjige ili uramljene fotografije.  

Birajte funkcionalan nameštaj

Kad kupujete nameštaj, birajte onaj koji već ima predviđen prostor za odlaganje stvari. Recimo, umesto stočića na četiri noge nabavite funkcionalan i moderan stočić s nekoliko polica. Pletene vitrine vam pružaju mogućnost da sakrijete njihov sadržaj, a da vam opet sve bude nadohvat ruke. Deluje uredno i šik.  

Dečja soba − sve na svom mestu

Umesto klasičnog ormana u dečjoj sobi, kupite dve daske: jednu postavite nisko, u visini kreveta, a drugu visoko, ali tako da vaš tinejdžer može da je dohvati. Donju policu ukrasite jastucima − ona može da posluži za odlaganje školske torbe, ali i za sedenje. Ispod donje police stavite korpe ili kutije na točkiće za odlaganje stvari. Ispod gornje daske ukucajte zakačaljke za vešanje stvari, a na samu dasku opet možete da stavite obične kutije s imenima vaših mališana, tako da lako mogu da dohvate svoje diskove, DVD...  

Džep za stvari koje gubite

Uvek tražite daljinski upravljač? Napravite praktične džepove od jednobojne kuhinjske krpe − jednostavno presavijte donju trećinu i prošijte tri džepa, a zatim prebacite drugi deo tkanine preko naslona za ruke vaše omiljene fotelje i pričvrstite ga za jastuk na kome sedite. U džepovima možete da držite daljinac, naočare ili olovku. Sve će vam uvek biti pri ruci.  

Ukrasne kutije i teglice za uredan radni prostor

Nered na radnom stolu najlakše ćete ukrotiti ako kupite obične kartonske kutije i presvučete ih ukrasnim papirom ili lepim reklamama iz časopisa. Staklene tegle, keramičke vaze ili pletene posudice poslužiće za držanje olovaka, bojica i drugih sitnica, koje bi se inače „motale“ po stočiću dnevne sobe. Svaku kutiju obeležite pomoću samolepljivih nalepnica, koje možete pozajmiti od svog đaka ili od bake koja ih koristi za tegle za slatko.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak