Milorad Mirčić (SRS) i Tomislav Bogunović (DS) zakazali tuču

Kurir 09.11.2009 17:12
Milorad Mirčić (SRS) i Tomislav Bogunović (DS) zakazali tuču


Radikal Milorad Mirčić i demokrata Tomislav Bogunović posle svađe u Skupštini Vojvodine po drugi put zakazali tuču, ali nisu se pojavili na megdanuUprkos obostranim izazivanjima, verbalni sukob između šefa vojvođanskih radikala Milorada Mirčića i poslanika DS i predsednika opštine Bač Tomislava Bogunovića nije prerastao u incident posle sednice Skupštine Vojvodine na kojoj su se poslanici prekjuče izjašnjavali o Predlogu statuta!

Iako im nije prvi put da zakazuju fajt, dvojica poslanika u izjavi za naš list krivicu svaljuju jedan na drugog, tvrdeći da se upravo onaj drugi prepao.

Osvrnuvši se na sukob između njega i Mirčića, Bogunović tvrdi da „Mirčiću nije prvi put“.
- On mi je ranije stalno dobacivao u prolazu, psovao me... Nekoliko puta se i izvinjavao zbog toga, ali evo, opet je nastavio s tom praksom. Sad je izjavio da ja treba da idem u zatvor, a ne Knežević, rekao mi je: „Tamo gde je bio Knežević, nije njemu mesto, nego tebi“. Predložio je da izađemo napolje i da se obračunamo, a ja sam mu rekao: „Ajde, možemo odmah da izađemo, pošto si poslednji put pobegao“ - otkrio je Bogunović.

Na pitanje da li se Mirčić možda uplašio, čim se nije pojavio, on je odgovorio: „Ne znam, jeste da ja imam metar devedeset, a on nema ni metar šezdeset“.

- Nikad se ni sa kim nisam fizički obračunavao. Ipak, prozivao me je da sam kriminalac i da treba da idem u zatvor, jednostavno sam tako reagovao. Mirčić stalno to radi, vređa i odugovlači - zaključio je Bogunović.

S druge strane, Mirčić tvrdi da nije on taj koji ne sme da stane na crtu, a „nervoznu reakciju Bogunovića pripisuje ponašanju cele Demokratske stranke, koja misli da se sve može postići silom“.
- To je i Bogunovića ohrabrilo da zapreti fizičkom silom. On je iz samo njemu znanih razloga bio uzbuđen, ali su svi iz DS, a i on sam, svesni da bivši gradonačelnik Zrenjanina Goran Knežević za njih predstavlja otežavajuću okolnost, pošto je i sam u svom iskazu rekao da je žrtva zavere sopstvene stranke. Nije tačno ni da sam Bogunoviću opsovao majku, ali pretpostavljam da je postao svestan šta je uradio, pa je pokušao da se opravda. Onda mi je poručio da je spreman da se sa mnom obračuna izvan parlamenta, ali ga nije bilo! Toliko sam se uplašio da me je njegova pretnja nasmejala. Bojim se samo Gospoda Boga - ističe Mirčić, dodajući da između njega i Bogunovića ne postoje nikakvi neraščišćeni računi iz prošlosti.

Do verbalnog incidenta između Bogunovića i Mirčića došlo je tokom sednice vojvođanskog parlamenta kada su tamošnji poslanici usvajali pravno-tehničke ispravke Predloga pokrajinskog statuta.

Prema tumačenju poslanika SRS Saše Santovca, „svi poslanici DS su imali zadatak da izazovu incident kako bi se o Predlogu statuta, koji je bio druga tačka dnevnog reda, glasalo van TV prenosa, koji je bio obezbeđen do 18 časova“. Ukratko, DS je, navodi on, kupovao vreme.


IzvorAnonymous
1. ee
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak