Drveni nameštaj - povratak prirodi u velikom stilu

Lisa 13.10.2009 20:57
Drveni nameštaj  - povratak prirodi u velikom stilu


Drveni nameštaj može se potpuno reciklirati jer je biorazgradiv. Ne samo što je drvo zdravo, već i pleni svojom prirodnom toplinomPrirodni materij ali za neopisiv šarm i dozu topline u svakom domu

Stolice, garniture za sedenje, stolovi i stočići napravljeni od egzotičnih materijala poput ratana i bambusa, u enterijer unose toplinu i daju mu kosmopolitski šarm. Drvo u kombinaciji sa tekstilom (intenzivnih boja) još uvek je najzastupljeniji materijal, a u duhu doba štednje ponovo je popularno i tapaciranje starog nameštaja.
Obnovljivi izvori sirovina i materijali koji se koriste za izradu nameštaja, a koji se mogu reciklirati, sve su češći izbor prilikom uređenja stambenog prostora - ujedno i zbog očuvanja životne sredine. Okrugli tabure ili kockasta fotelja, izbor je na vama!

Drveni nameštaj  - povratak prirodi u velikom stilu
Nega i zaštita baštenskog nameštaja, tokom cele godine

Nameštaj kojim opremate eksterijer (stolovi, stolice, ležaljke) trebalo bi da bude izrađen od materijala otpornih na sve vremenske uslove. Nameštaj od bambusa, ratana i trske dekorativan je, ali nije izuzetno postojan na spoljašnje uticaje.Ukoliko je dugo izložen kiši, površinski sloj drveta nežno uklonite šmirgl papirom. Baštenski nameštaj jednom godišnje treba da premažete specijalnim uljem za održavanje.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak