Dušan Rosić raznet podmetnutom bombom

Politika 06.10.2009 18:26
Dušan Rosić raznet podmetnutom bombom


U eksploziji bombe, podmetnute pod džip marke „BMV x6”, sinoć nešto posle 20 časova u ulici Vlade Jovanovića u Šapcu poginuo je vlasnik vozila Dušan Rosić (37), bivši bokser iz ovog grada, dok je lakše povređena devojka koja se nalazila na mestu suvozača.Eksplozija je odjeknula kada je džip prelazio preko ležećih policajaca, ispred ulaza u Osnovnu školu „Nikolaj Velimirović”, a snažno vozilo nastavilo je kretanje još pedesetak metara i udarilo u stub električne rasvete.

Prema prvim informacijama, bomba je bila postavljena ispod Rosićevog sedišta. Leva strana džipa potpuno je uništena, a on je zadobio teške povrede donjih ekstremiteta i brojne rane po telu.

Od siline detonacije popucala su stakla na izlogu i vratima susedne pekare i na okolnim kućama, a dva gelera pogodila su i stomatologa dr Radivoja Jovičića, koji se nalazio u svom dvorištu. Jovičiću su rane sanirane u šabačkoj bolnici i pušten je kući.

Pre osam godina Dušan Rosić je bio teško ranjen u „sačekuši” ispred svoga stana u ulici Kneza Miloša, u šabačkom naselju Benska bara, i od tada se otežano kretao. Kako nezvanično saznajemo, sinoć, neposredno pre napada, bio je sa devojkom u kafiću na početku ulice Vlade Jovanovića, koja vodi od centra grada do novootvorenog megamarketa „Roda”. U poslednje vreme ovo je jedna od prometnijih šabačkih saobraćajnica, što očito nije bila prepreka napadaču da (najverovatnije daljinski) aktivira eksplozivnu napravu.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak