Tadić na Generalnoj skupštini UN

B92 25.09.2009 16:45
Tadić na Generalnoj skupštini UN


Predsednik Srbije Boris Tadić obratiće se danas učesnicima 64. Generalne skupštine UN, kojoj prisustvuje više od 100 šefova država i vlada.On je tokom višednevnog boravka u Njujorku imao niz bilateralnih susreta, posetio univerzitet "Kolumbija" gde je održao govor na temu "Prilika u vreme krize: Konsolidovanje evropske budućnosti na zapadnom Balkanu" i učestvovao u radu okruglog stola o klimatskim promenama.

Tadić se u Njujorku susreo sa predsednicima SAD i Rusije Barakom Obamom i Dmitrijem Medvedevim, komesarom za proširenje EU Olijem Renom, generalnim sekretarom NATO-a Andresom Fogom Rasmusenom i mnogim drugim državnicima.

Težište u dosadašnjim bilateralnim susretima predsednika Tadića bilo je stavljeno na proces evropskih integracija Srbije, nastojanja vlasti u Beogradu da mirnim putem i insistiranjem na međunarodnom pravu očuvaju suverenitet i teritorijalni integritet Srbije na Kosovu, ali i ekonomska pitanja.

Srpska državna delegacija nastoji da tokom generalne debate i zasedanja Generalne skupštine UN obeshrabri one zemlje koje razmišljaju o tome da priznaju jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak