Uredite dečiju sobu prema feng shuiju

Zdravi i lepi 16.06.2009 14:06
Uredite dečiju sobu prema feng shuiju


Najvažniji i najosjetljiviji deo života deteta jest njegovo odrastanje. Dečije sobe mesta su za igru, zabavu, učenje i druge aktivnosti. Svaku je sobu potrebno posebno prilagoditi dobi, osobnosti i ukusu deteta. Upravo zbog važnosti uticaja detetova životnog prostora na njegov pravilan razvoj1. Ne postoje loša deca, samo loše ponašanje


Naša okolina utiče na naše ponašanje. Feng shui je 4000 godina stara kineska veština uređenja životnog prostora u skladu s energijom Zemlje ili chijem, kako bismo bili u ravnoteži sa silama prirode. Primena praktičnih tehnika feng shuija u domu pomoći će da iskoristite prednosti dobrog chija i stvorite uravnoteženu okolinu.

2. Smer spavanja


Mesto na kojem provodite najveći deo vremena svakog dana jest krevet, stoga je smer u kojem ste okrenuti tokom spavanja izuzetno važan. Cilj je dečji krevet postaviti tako da uzglavlje bude okrenuto prema jednoj od dobrih strana sveta. Spavanje u smeru mudrosti pomoći će detetu u dobijanju boljih ocena i poboljšanju stava prema školi, a smer 'braka i harmonije' smanjit će svađe i sukobe u domu te pomoći detetu da bolje spava.

3. Izlaganje elektromagnetnim frekvencijama


Elektromagnetn frekvencije su snažne energije koje emituju električni uređaji. One smanjuju proizvodnju melatonina u telu, koji pomaže u prevenciji nesanice, neraspoloženja, ljutnje i depresije te telu u borbi protiv tumora.


Rasporedite namještaj tako da vaše dete bude metar do metar I po udaljeno od televizora, računarskih monitora, stereo-uređaja, rasvetnih tela i drugih elektroničkih uređaja. Nikada ne koristite električni pokrivač ili grijač vodenog kreveta te ne dopuštajte deci gledanje u mikrotalasnu pećnicu dok čekaju kokice. Odmaknite se metar i po dok je uključena.

4. Što vidi dečije oko

Nadgledajte šta vaše dete gleda svakoga dana. Sretna porodična fotografija vidljiva s detetova kreveta umirujuća je pre nego što ono zaspi i nakon što se probudi. Podsjća ga na to da je deo sretne porodice kada je samo u sobi. Plakati mačića, štenadi i omiljenih likova iz crtića nisu preteći i umiruju decu. Otkrijte značenje slika u sobi svojeg tinejdžera i trudite se da bude što manje onih negativnih.

5. Nered


Čišćenje za malim detetom je poput čišćenja snega s pločnika dok pada sneg. Nema smisla! No deca trebaju prostor za spremanje predmeta kako bi se nered držao pod kontrolom. Ako je dečija soba ujedno prostorija za učenje, dete se neće moći koncentrsati na učenje u neurednoj okolini. Deca bi često trebala čistiti prostor ispod svog kreveta, koji obično postaje skupljalište smeća i dečijeg blaga te zatvara energiju.

6. Raspored nameštaja


Uzglavlje kreveta trebalo bi biti postavljeno uz čvrst zid. Pobrinite se da ima dovoljno mesta za kretanje sa svake strane kreveta, nikad ne postavljajte jednu stranu uz zid. Izbegavajte postavljanje kreveta ispod prozora ili direktno nasuprot vratima. Ako stojeći na vratima možete pravo baciti loptu i pogoditi krevet, energija koja teče u prostoriju također će pogoditi krevet, što nije dobro za dete. Ogledala prostoriju drže 'budnom' i otežavaju spavanje.

7. Boje


Navike spavanja vašeg deteta pokazat će vam je li prostorija udobna. Ako dete često dolazi u vaš krevet, znači da mu njegova soba ne odgovara. Izbegavajte energične boje, pogotovo crvene i druge žive boje, jer mogu uzrokovati preterano temperamentno ponašanje tokom igre i previše hiperaktivne energije, koja dete sprečava da zaspi. Žive boje odgovaraju igraonicama, ali spavaonice trebaju biti umerenije. Plave i svetloružičaste su umirujuće. Zelene i boje kože takođe će odgovarati.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak