Svetlosni efekti u enterijeru

Politika 06.06.2009 01:45
Svetlosni efekti u enterijeru


Još uvek su neprikosnoveni principi – ekonomičnost i obezbeđenje neophodnog funkcionalnog osvetljaja.Važe stara pravila ugradnje: obavezno konsultovati stručno lice za proračun potrebne jačine svetla po prostorijama, uskladiti mogućnosti postojećih instalacija sa brojem i karakteristikama planiranih svetlećih tela, kupovati artikle sa deklaracijom i od poznatog proizvođača – kvalitet je garancija bezbednosti od eventualnog požara.

Šta je novo donela industrija elektro proizvoda?

Svedoci smo sve veće primene svetlosnih efekata u oblikovanju prostora. Veštačko osvetljenje nije puka zamena prirodnog izvora svetlosti. Izborom vrste svetiljki, variranjem položaja ugradnje, uz kombinovanje savremenih formi, dizajneri enterijera započinju eru dominacije svetla prostorom. Pun efekat postiže se uz primenu tehnologija najnovije generacije – kompozitni materijali pogodni za oblikovanje i prosvetljavanje. Karakteristika savremenih ambijenata su pravilno osvetljeni staklo, prohrom i poliuretan visokog sjaja. Zidovi i plafoni su po pravilu beli, a promenom boje svetla ishoduje se željena atmosfera.

Nema restrikcije u primeni ugradnih svetiljki: zidne, podne, bazenske, po gazištima i čelima stepenika, u nišama i vitrinama, u fiokama i garderoberima, u soklama kreveta i kuhinjskih elemenata – jednostavno, nećete pogrešiti ako uz poštovanje tehničkih propisa svetlo predvidite bilo gde.Posle niza godina, lusteri su ponovo nezaobilazni element savremenog enterijera. Raznovrsnim dizajnom, zadovoljavaju sve ukuse i dizajnerske zahteve. Principi kombinovanja su, od potpunog stilskog uklapanja u ambijent, do postavljanja lustera koji svojom različitošću predstavlja skulpturu za sebe. Zajedničko za većinu modernih lustera je mnoštvo tačkastih izvora svetlosti, obilje raznobojnih staklića i visuljaka, sa kreatorskim izletima u retro stilove.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak