Luksuzni nameštaj osvaja dizajnom

Javno.com 05.06.2009 19:06
Luksuzni nameštaj osvaja dizajnom


Bez obzira na stavove i promišljanja, luksuzni namještaj ostavlja bez daha svojom ljepotom, raskoši, kvalitetom izrade i dizajnom
Bez obzira na stavove i promišljanja, luksuzni namještaj ostavlja bez daha svojom ljepotom, raskoši, kvalitetom izrade i dizajnomIako je većina trendova usmjerena komercijalnim linijama namještaja, koje odišu minimalizmom sjedinjenim s čistim geometrijskim linijama, luksuzni namještaj predstavlja posebnu kategoriju, koja često povezuje uvijek modernu klasiku s trendovskim dodacima.


2 / 18
Luksuzni je namještaj uvijek bio odvojena tema od komercijalnog namještaja, prilagođenog potrebama suvremenog stanovanja. Svojim oblicima, primijenjenim materijalima te načinima izrade, uvelike se razlikuje od onoga što većina zamišlja u vlastitim stanovima.

3 / 18Trendovi u linijama luksuznog namještaja su vrlo različiti, od uvijek akutalnih baroknih varijacija do fine klasike obogaćene blještavilom zlata, srebra i integrirane led rasvjete.
Led rasvjeta u službi namještaja

4 / 18

Bez obzira na stavove i promišljanja, luksuzni namještaj, koji se ove godine mogao vidjeti na Međunarodnom sajmu namještaja u Milanu, ostavljao je bez daha sve prisutne – svojom ljepotom, raskoši, kvalitetom izrade, maštovitim dizajnom, blještavilom ili nesvakidašnjom nakićenosti.

6 / 18Na okupu su se našli najpoznatiji europski proizvođači ovakve vrste namještaja, a kupci i pregovarači su bili svi oni koji za namještanje pojedinih prostorija, poput dnevnog boravka, spavaće sobe ili kuhinje, ne pitaju za cijenu. Viđeni sjaj i glamur ne može se predočiti fotografijama. To se može osjetiti jedino vlastitom prisutnošću u ovakvom ambijentu... I onda, postajete dio nekog ''drugog svijeta'' te počinjete uživati u njemu.

7 / 18Luksuz prožet vrhunskom obradom najrazličitijih vrsta drva, intarzijama, umjetničkim obradama stakla, kristalima integriranim u elemente namještaja, led rasvjetom u službi isticanja savršenih linija, srebrnim i zlatnim obradama drva ili posrebrenim i pozlaćenim umecima, ručno oslikanim komadima namještaja, filigranskim detaljiranjem u drvu i metalu, garniturama u najfinijoj koži, fantastičnim i nesvakidašnjim dizajnerskim rješenjima, ostavlja snažan utisak...

9 / 18
Trendovi u linijama luksuznog namještaja

Sve nabrojeno, izaziva divljenje, jer svaki je komad namještaja priča za sebe iza koje stoji vrijeme, puno truda u dizajnerskom smislu te skupa tehnologija ili ručna izrada, koja konačan proizvod čini toliko vrijednim i posebnim. Osim toga, kompletan ambijent je upotpunjen vrhunskim svjetlosnim efektima, raskošnim rasvjetnim tijelima, skupocjenim detaljima ili interijerski integriranim elementima za zabavu i razonodu kao što su stakleni stolovi za bilijar ili stolni nogomet.


11 / 18
Luksuz prožet vrhunskom obradom najrazličitijih vrsta drva, intarzijama, umjetničkim obradama stakla, kristalima integriranim u elemente namještaja, led rasvjetom u službi isticanja savršenih linija, srebrnim i zlatnim obradama drva ili posrebrenim i pozlaćenim umecima. . .
Trendovi u linijama luksuznog namještaja su vrlo različiti, od uvijek aktualnih baroknih varijacija do fine klasike obogaćene blještavilom zlata, srebra i integrirane led rasvjete.

13 / 18


Fina kićenost je sastavni dio ovakvog namještaja, a u prostoru ga često upotpunjuju tapete i raskošni okviri slika, ogledala ili komada namještaja. Blještave završne obrade se primjenjuju u svim prostorijama, pa čak i kuhinji koja kao takva postaje izuzetno raskošan prostor za pripremanje hrane. Staklo je vrlo često u upotrebi kao samostalan materijal ili je integriran s drvom ili metalom u osobito interesantnim dizajnerskim rješenjima.

16 / 18Namjere pri izradi ovakvih komada namještaja su jedinstvene – iz svakog materijala izvući maksimum, prikazati ga u njegovu najkvalitetnijem i najraskošnijem izdanju – kroz obradu, strukturu, masivnost, mogućnost preciznog oblikovanja itd. Bilo da je riječ o metalu, drvu, staklu, plastici ili bilo kojem drugom materijalu, oni postaju umjetničke forme pretočene u komade namještaja, koji imaju dvostruku ulogu – funkcionalnu i izrazito skulpturalno - dekorativnu.

17 / 18Nedostupan svima, ali vrijedan divljenja – luksuzni namještaj ima svoje mjesto, vrijeme i kupce, koji će mu zasigurno uvijek ostati vjerni.


18 / 18


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak