Kako pravilno postaviti halogenu rasvetu

Jutarnji.hr 15.04.2009 01:18
Kako pravilno postaviti halogenu rasvetu


Odlučio sam staviti samo halogenu rasvjetu u svoj novo uređeni dnevni boravak, Dakle,bez klasičnih žarulja. No, bojim se da ne stavim premalo ili previše. Koliko bi halogenih žarulja bilo potrebno postaviti u prostoriju od 20m2?Optimalno osvjetljenje postići ćete postavite li na svakih 1,5m2 jednu žarulju od 50W. Pritom je bitno da žarulja ima standardni kut pada svjetlosti od 38 stupnjeva i da je prostor visine oko 260cm. Postavite li rasvjetu na taj način, prostor će biti ravnomjerno prekriven svjetlom, bez “tamnih rupa”.

S dolaskom proljeća i ja sam se zaželjela promjena u svojoj spavaćoj sobi. Kako ju osvježiti? Koji su trendovi u uređenju spavaće sobe ove sezone?

Boje koje su uvijek dobrodošle na zidovima spavaće sobe su svijetloljubičasta i svijetloplava. Kombinirate li svijetloljubičaste zidove s ružičastom posteljinom, dobit ćete veselu i razigranu atmosferu. Ako ste ljubitelj ozbiljnijih tonova, uz ljubičaste zidove predlažem posteljinu u boji čokolade.

Pri gradnji kuće došao sam do pitanja odabira unutarnjih vrata. Odlučili smo se staviti parket boje tamnog drveta. Budući da je vanjska PVC stolarija bijele boje, zanima me je li nužno staviti bijela unutarnja vrata ili ona mogu biti u drvetu?

Moj odabir su bijela vrata. Postavite li uz tamni drveni pod parketnu letvicu u bijeloj boji, dobit ćete dojam kao da se letvica spaja s bijelim dovratnicima.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak