Beskonačna virbla - zamena

Mojaradionica.com 10.04.2009 15:22
Beskonačna virbla - zamena


Kapljanje je nešto što verovatno može da iznervira i najsmirenije...sačuvajte živce, zamenite neispravne virble!Potreban alat:

Šrafciger, klješta (papagajke)

 
 

Potrebno vreme:

15 min

 
 

Cena rezervnih delova:

oko 200 dinara košta jedna beskonačna virbla + ukrasni poklopac

 
 

Kapljanje je nešto što verovatno može da iznervira i najsmirenije. Medjutim, mnogi ljudi danima trpe i slušaju dosadno kapljanje dok razmišljaju da li to može da se popravi i koliko košta, kog vodoinstalatera da pozovu, da li da zovu prijatelja da im to popravi besplatno...Nema razloga za ovoliko razmišljanja, problem se rešava za nekoliko minuta sa nekoliko stotina dinara...pogledajte kako:

 

 

Prvo je potrebno onemogućiti dotok vode iz vodovodne instalacije u česmu što će se postići zavrtanjem ventila. U slučaju da imate protočni bojler potrebno je da zavrnete jedan ventil, a u slučaju da topla voda dotiče iz velikog bojlera u kupatilu potrebno je da zavrnete dva ventila jedan za hladnu i jedan za toplu vodu. Izgled ventila nije prikazan u ovoj priči, a možete ga videti u nekoj od prethodnih. (ventil, ventil bez ukrasne maske).
Po zavrtanju ventila, odvrtanjem slavine proverite da li ima vode u instalacijama. Ako nema ukrasnu masku skinite tako što ćete je povući ka sebi.

 

 

Klještima ili ključem odvrnite staru virblu.

 

 

Novu virblu stavite u otvor i zategnite rukom.

 

 

Pre ugradnje proverite da li je plavi zavrtanj odvrnut do kraja. Ako nije odvrnite ga jer u suprotnom gumica neće moći da nalegne na telo česme.

 

 

Zategnite virblu klještima ili ključem, ali pažljivo jer je plastična i lako se može oštetiti. U većini slučajeva biće dovoljno da posle zatezanja rukom, klještima zaokrenete virblu za još četvrtinu ili pola kruga.

 

  Sada rukom zategnite plavi prsten koliko je to moguće.  
  Postavite ukrasni poklopac i montaža je završena.  
  Na ovoj slici prikazano je kako demontirati ukrasni poklopac na metalnim virblama. Potrebno je skinuti plavu ukrasnu masku, odvrnuti šraf i skinuti ukrasni poklopac. Dalje je procedura potpuno ista kao u opisanom slučaju.  
  ... i ako posao ne shvatite suviše ozbiljno...  
 

...sve će biti brzo i lako gotovo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak