Kad zapinje fioka ...

Uredisvojdom.com 03.04.2009 21:53
Kad zapinje fioka ...


Često se dogodi da ladica počne zapinjati i teško se otvarati, a naročito na starijem namještaju gdje nema vodilica po kojima ladica “putuje”. Uz pomoć ovog savjeta olakšat ćete izvlačenje ladice.
Ako je vlaga uzrok zapinjanja ladice, onda izvadite ladicu i držite je dan – dva na suhom mjestu kako bi se drvo posušilo i smanjilo obujam.
Uzmite običnu svjeću i njome natrljajte rubove ladice kao i unutarnja mjesta po kojima ladica putuje. To bi trebalo biti dovoljno za neko vrijeme. Kad primjetite da ladica ponovo počinje zapinjati, ponovite postupak. Jednostavno je i jeftino.


Ako zapinje ladica u kuhinjskim elementima najvjerojatniji uzrok je kotačić u vodilici koji se zaglavio zbog nečistoće i masnoće. Izvadite ladicu (kad je izvučete do kraja, malo je nadignete kako bi izvukli kotačić) i najprije očistite svu eventualnu nečistoću i masnoću. Ponovite postupak i u unutrašnjosti elementa. Nakon toga uzmite neko sredstvo (WD40 npr.) i pošpricajte po obadva kotačića i po vodilicama. Provjerite vrte li se kotačići i vratite ladicu na mjesto.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak