Kako osigurati prostranu dnevnu zonu...

InterijerNET.hr 20.03.2009 16:45
Kako osigurati prostranu dnevnu zonu...


Potrebe suvremene obitelji zahtijevaju povećani dnevnu zonu, kako bi dnevne aktivnosti bile što raznovrsnije.Molim prijedlog uređenja stana i kao dvosobnog i kao jednosobnog radi veće funkcionalnosti prostora a posebno komfornosti dnevnog boravka. Stan je namješten kao dvosobni s centralnim hodnikom. Kupaonica i kuhinja bi trebale ostati na svom mjestu. Unaprijed zahvaljujem, T. S.


Postojeće stanje


Verzija 1


Verzija 2

Odgovor arhitekta:

Težnja ka povezivanju prostorija dnevnog trakta sve je češća. Osjećaj prostornosti i slobode u prostoru koncipiranom na takav način omogućit će dodatnu kvalitetu života u Vašem stanu. Obzirom da je zahtjev da kuhinja i kupaonica ostaju na postojećim pozicijama, nudimo Vam dvije verzije preuređenja stana.

Verzija 1 je koncipirana na vrlo prostranoj zoni dnevnog boravka i blagovaonice koji omogućuju atraktivno oblikovanje kuhinje sa vrlo prostranim radnim zonama, kolonama za smještaj stvari i opreme te otoka sa prostorom za brzo jelo. Kuhinja na taj način postaje prošireni dnevni boravak pa predlažemo da ju stilski i bojama povežete sa zonom blagovaonice. U blagovaonicu smjestite stol većih dimenzija, ali obavezno u kombinaciji staklo-drvo ili samo staklo. Dnevni boravak opremite kutnom garniturom, također većih dimenzija, kako biste naglasili veličinu prostora.

Predprostor kupaonice i spavaće sobe premjestite na unutarnju stranu istih prostorija, kako bi dnevni trakt bio što veći.

Verzija 2 većim dijelom zadržava prostorne gabarite prethodner verzije, ali je dnevni boravak premješten u zonu blagovaonice, a blagovaonica u kuhinju. Ovo je klasična verzija uređenja kuhinje pa predlažemo jednostavne i čiste linije. U ovoj verziji dodali smo još jednu sobu, a produžetak dnevnog boravka riješen je kao kombinacija biblioteke i relax prostora sa foteljom za masažu. Ovaj prostor može biti riješen i kao diskretna radna zona, ukoliko postoji potreba.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak