Upali me sa stilom

She.hr 19.03.2009 15:20
Upali me sa stilom


Neka vaš stan bude romantičan uz našu hand-made svjetiljkuU interijerima rasvjeta čini jedan od ključnih elemenata dobrog ugođaja i to s razlogom. Naime, pomoću mudro izabrane i pozicionirane rasvjete svaka mana vašeg prostora jednostavno će postati neprimjetna. Ambijentalno i indirektno svjetlo čini čuda te može dodatno naglasiti ljepotu vašeg stana.

Ako još niste odlučili kakvu stolnu rasvjetu odabrati za vaš dom možda vas naša romantična svjetiljka Cvjetka potakne na kreativnost i olakša težak izbor idealne svjetiljke.

Cvjetka je kupljena u Ikei u ne baš privlačnom izdanju. Sjenilo u bež boji te tamno metalno postolje nikako se nisu uklapali u našu ideju romantičnosti. Budući da je svjetiljka bila namijenjena za jedan stan koji je vrlo elegantan te uređen u klasičnom stilu bilo je jasno da Cvjetka mora doživjeti potpuni make-over. Nakon razmatranja ideja što s njom učiniti odlučili smo se na apsolutnu ženstvenost – postolje je obojano u ton lavande, a sjenilo se okitilo dekorativnim božurima.

Tehnikom decoupage moguće je aplicirati raznovrsne motive te ih prilagoditi svojim željama. Bogat izbor cvjetnih dezena nanesen na namještaj ili na svjetiljku poput ove naročito se preporuča u proljetno vrijeme kada je cvijeće in u svakom pogledu.

Iako ova avantura pomalo nalikuje na popularnu dječju priču o Ružnom pačetu, ona samo pokazuje kako se u neuglednim predmetima može pronaći ljepota koja je na prvi pogled skrivena. Ako ste vlasnik jedne takve svjetiljke ili nekog drugog predmeta, nemojte ih odmah "otpisati" kao neprivlačne i odbaciti ih na tavan ili podrum. Uz malo truda, vremena i spretnosti stari predmeti mogu zasjati sasvim novim sjajem!

- Tražila sam unikatnu svjetiljku za dnevnu sobu, koju sam namjenila da stoji na antiknoj komodi. Budući da mi je muž donio iz Ikee svjetiljku koja mi se nije svidjela, a nisam je se htjela riješiti, odlučila sam da ju odvedem na mali face-lifting. Rezultat je odličan,- napominje Ana Krnjak, umirovljenica iz Zagreba.

*  *  *

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak