Ugođaj prirode u vašem domu

T Portal 17.03.2009 13:25
Ugođaj prirode u vašem domu


Elementi prirode, kombinirani s namještajem, unijet će dodatnu ljepotu u vaš dom te pružiti osjećaj ugode i svježinePoštovani,

U fazi smo izgradnje kuće koja sadrži veliki prozračan dnevni boravak, koji je staklenim stijenama povezan s terenom. Željeli bismo ga urediti atraktivno i skladno, u skladu s prirodnim okruženjem, uz upotrebu deko kamena te nijansu profinjene klasike. Željeli bismo da je TV smješten na punom zidu, suprotno od staklene stijene, te da u prostoru ima dosta zelenila. Zahvaljujemo unaprijed!

Odgovor arhitekta:


Uređenju ovako velike dnevne zone zaista treba pristupiti pažljivo, kako biste istaknuli atraktivnost ovog prostora i potpuno uživali u njemu.

Uz sam ulaz u dnevnu zonu je predviđen kamin, pa predlažemo da tu organizirate manju grupu za sjedenje (dvije-tri foteljice) s okruglim klub stolićem. Ovu zonu popločite keramičkim pločicama ili kamenom u svijetloj boji (krem). Desno od ulaza smjestite trosjed, dvosjed, tabure te pravokutni klub stolić, koji će dodatno naglasiti pravilnost dnevnog boravka, za razliku od sjedenja uz kamin koje je ležernije.

Budući da je sjedenje orijentirano prema zidu, a priroda ostaje iza vas, učinite slijedeće: zid na kojem je TV ukrasite dekorativnim kamenom, kao refleksiju prirode koja se događa na suprotnoj strani, te uz njega smjestite veći cvjetnjak koji će upotpuniti preslikavanje prirode. Komoda treba biti minimalistička, kako bi elementi prirode bili u prvom planu.

Predlažemo parket srednje do tamnije nijanse smeđe boje te tamniju garnituru i svijetli tepih, kao kontrast. Budući da je prostor vrlo svijetao i velik, možete upotrijebiti tamnije boje. One će dati prostoru eleganciju i profinjenost, a minimalizam nadopunite slikama s klasičnim okvirima i svjetiljkama te težim dekorima.

U blagovaonicu smjestite stol za osam osoba s ugodnim polufoteljicama s naglašenim drvenim nogama i rukohvatima u boji svijetlog drva, poput stola. Komodu smjestite uz puni zid, a iznad nje ponovo slike i lampe. U ovaj dio smjestite lagane i prozračne zastore, kako bi se doimao vizualno 'lakšim' od dnevnog boravka.

U zimski vrt smjestite udobnu garnituru u kombinaciji tamnog drveta i svijetle tkanine, a u pozadinu smjestite zelenilo niskog rasta. Pod popločite keramičkim pločicama u boji terakote.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak