Kako uštedeti pri uređenju stana?

Javno.com 16.02.2009 13:39
Kako uštedeti pri uređenju stana?


Svoj ćete novac najbolje uštedeti odabirom kvalitetnih rešenja, tvrtki za izvođenje radova i materijala koji će jamčiti kvalitetu.Kvaliteta i trajnost uz što manja ulaganja želja su svakog pojedinca. Pri uređenju stana ili kuće to nije uvijek jednostavno postići, ali uz dobru pripremu, jasno definirane potrebe i pokoji stručni savjet, koji su vam ovaj put pripremili stručnjaci iz Interijer Net-a, sigurno ćete u tome uspjeti!

Želje i potrebe

Nepromišljenost je skupa

Važno je naglasiti da rješavanju stambenih problema i uređenju prostora treba pristupiti detaljno i temeljito. Improvizirana rješenja predstavljaju financijsko opterećenje, a prolaznog su karaktera.

Nepromišljeni potezi i kupnje su najčešće najskuplji, jer se pokažu kao loša rješenja, koja treba zamijeniti kvalitetnijima.

Stoga, svoje ćete novce najbolje uštedjeti odabirom kvalitetnih rješenja, tvrtki za izvođenje radova i materijala koji će jamčiti kvalitetu i rok trajanja za što duži period.


Kako biste uštedjeli pri opremanju i uređenju stana, potrebno je napraviti nekoliko osnovnih koraka prije samog početka. Kao što smo već naveli, jedan od najvažnijih elemenata je definicija potreba i želja. U kvalitetnoj analizi prostornih mogućnosti pomoći će vam stručnjaci – arhitekti i dizajneri, a u manjim zahvatima to možete učiniti i sami.

Različite verzije tlocrtnih dispozicija proučite kroz nacrte, osnosno projekte i odaberite najkvalitetniju za vaš način života. Greške na papiru se puno lakše ispravljaju od onih već izvedenih, stoga, provedite što više vremena analizirajući nacrte kako biste bili sigurni da ste odabrali ono pravo. Na ovaj ćete način izgubiti nešto više vremena, ali ćete sigurno uštedjeti novac, jer popravak izvedenih grešaka nećete ponovo plaćati!

Ništa bez garancije

Nakon definiranih potreba, pristupite prikupljanju ponuda za uređenje i opremanje stana ili kuće. Ovo je iz više razloga vrlo važan korak. O odabranoj tvrtki će ovisiti cijena, kvaliteta i rok izvedbe radova ili dostave. Obveze je najbolje regulirati ugovorom, pogotovo ako se radi o izvedbi obrtničkih radova. Ukoliko se dogovara po sistemu 'ključ u ruke', ugovor treba biti vrlo precizno sastavljen kako ne bi bilo nikakvih nejasnoća oko opsega radova koji se trebaju izvesti.

Svaka tvrtka treba dati garanciju za svoj rad tako da trošak sanacije eventualnih grešaka i nepravilnost snosi isključivo izvođač radova. Prikupljene ponude usporedite po svim stavkama – vrsti ponuđenih materijala i uređaja, roku za izvođenje, načinu dostave i drugo, jer se često dogodi da odabrana najjeftinija ponuda bude u konačnici najskuplja budući da ne sadrži sve elemente koje će izvođač na kraju naplatiti.

Za sve ugradbene elemente i različite uređaje, prije kupovine provjerite dostupnost servisa za popravak i mogućnosti nabavke rezervnih dijelova kako ne biste došli u situaciju da zbog bezazlenog kvara morate kupovati novi uređaj. Osim toga, dobro pročitajte upute za uporabu i održavanje, jer se često zbog nepridržavanja istih skraćuje rok trajanja. To će vam ponovo povećati troškove zbog plaćanja popravaka ili čak kupovine novih uređaja ili opreme.

Photo InterijerNET  

Sve ima rok trajanja

Pri odabiru elemenata za uređenje stana odaberite obvezno one srednje, više ili visoke kvalitete, ovisno o financijskim mogućnostima.

S obzirom na to da se stambeni prostor uvijek uređuje za višegodišnju uporabu, potrebno je razmišljati o roku trajanja i kvaliteti odabranih materijala.

Ovo se također odnosi na elemente koji se ugrađuju u zidove ili podove, primjerice instalacije ili izolacije, čiji popravak možete izvesti isključivo razbijanjem podova ili zidova, a to za sobom povlači i izvođenje ostalih radova, poput keramičarskih, parketarskih, soboslikarskih i sličnih te dodatno povećanje troškova.

Kada se radi o odabranom dizajnu namještaja i opreme te praćenju trendova, predlažemo da ih slijedite kroz pojedine komade namještaja ili detalje. Na taj ćete način jednostavno i jeftino uvijek biti u trendu.

Globalno praćenje trendova u uređenju stambenog prostora dovest će vas u situaciju da svake tri do četiri godine mijenjate namještaj, što većini ljudi nije dostupno iz financijskih razloga. Osim toga, unesite dio vlastitog stila u uređenje i tako ćete uvijek biti u trendu!IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak