Stolovi za doručak - dekorativni detalj kuhinje

Javno.com 12.02.2009 13:14
Stolovi za doručak - dekorativni detalj kuhinje


Želite li biti u trendu ili vam se samo sviđa pomisao na ovu ideju, kreirajte ugodan prostor u svojoj kuhinji uz pomoć stola za doručak.
Želite li biti u trendu ili vam se samo sviđa pomisao na ovu ideju, kreirajte ugodan prostor u svojoj kuhinji uz pomoć stola za doručak.

Odvajanje prostora u kuhinji za postavljanje manjeg stola s pripadajućim stolcima postaje rastući trend u svijetu i predstavlja savršeni dekorativni detalj svake kuhinje. Želite li biti u trendu ili vam se samo sviđa pomisao na ovu ideju, kreirajte ugodan prostor u svojoj kuhinji uz pomoć stola za doručak koji će vam služiti za konzumiranje manjih obroka te ispijanje kave ili čaja. U ovaj rastući trend u svijetu uputit će vas Darija Adžaga iz Centra Nekretnina.

Izbor po vlastitom ukusu

Photo Centar nekretnina  

Stolovi za doručak su manje veličine od klasičnih koje susrećemo u blagovaonicama te najčešće imaju dva ili četiri stolca. No, pronalaženje savršenog stola za doručak može biti popriličan izazov. Izbor stilova stolova za doručak je iznimno velik - od tradicionalnih i modernih, pa sve do rustikalnih i svih onih koji se nalaze između.

Postoji na tisuće vrsta ovakvih stolova, a najvažnije je kod odlučivanja izabrati stol koji je u skladu s dizajnom našeg doma, te koji odražava naš stil i dojam koji želimo ostaviti u prostoru.

Prije kupnje potrebno je imati na umu nekoliko stvari. Ako se odlučimo na kupnju stola sa stolcima, važno je prije kupnje izmjeriti dimenzije prostora u koji želimo smjestiti kupljeni namještaj. Bitno je da između stražnje strane stolca i zida postoji adekvatna količina prostora. Međutim, ako se odlučimo na kupnju stola bez stolaca, trebamo obratiti pozornost na visinu stola. Budući da ćemo stolce kupiti posebno, cilj je smjestiti ih ispod stola dok ih ne koristimo. Osim veličine prostora, potrebno je obratiti pozornost i na dekor i funkciju za koju želimo da nam ovakav stol služi.

Predlažemo nekoliko različitih stilova stolova i primjenu za koju će najbolje poslužiti

Tradicionalni stil - ovakav set izrađen je od drveta i uključuje četiri stolca izrađena od istog drveta. Pogodan je za domove u koje se želi unijeti toplina koju potiču prirodni materijali kao što je drvo, kao i za ljubitelje tradicionalno lijepih komada namještaja.

Photo Centar nekretnina  

Stolovi za neformalnu večeru (engl. dinette table) - jednostavnija, tradicionalna i manja verzija stola u blagovaonici. Od svih vrsta stolova za doručak ovaj ima najviše mogućnosti izbora što se tiče veličine, broja stolaca i vrste stilova.

L-oblik - ovaj oblik stola idealan je za manje prostore i/ili stvaranje ugodnog okruženja. Tradicionalni oblici sastoje se od dugačke klupe, stola i par stolaca ili odvojene klupe. Ovaj stil može biti vrlo funkcionalan jer većina klupa ima skriveni prostor za pohranu stvari.

Barski stil - može pridonijeti stilskom izričaju malog prostora. Ovi viši stolovi najčešće imaju dva visoka (barska) stolca te su dostupni u neopisivim vrstama stilova. Ovakav set idealan je za poslijepodnevnu kavu ili ugodan doručak u dvoje.

Set s klupom - ovakav stol smješta se u kut prostorije te sadrži stol sa samostojećom klupom sa svake strane. Prostoru daje elegantan, jednostavan izgled. Istovremeno ga može koristiti nekoliko ljudi.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak