Nega kose zimi

Blic 31.01.2009 04:42
Nega kose zimi


Svakodnevno pranje kose šamponom, sušenje fenom i oblikovanje frizure u najvećoj meri uzrokuju opadanje kose, postepeno je čineći slabom i lomljivom. Iako je prirodno da određeni broj vlasi, između 40 i 50, opadne svakog dana, za mnoge je ova pojava uznemirujuća.Preporuka frizerskog salona Sorriso za duge kose je isključivo šišanje na tri meseca da bi krajevi bili zdravi, obnovljeni i da ne cvetaju.

Prilikom feniranja obavezno stavljati neki finish preparat koji se razvija pod uticajem toplote (fen) i štiti kosu od isušivanja.

Redovno pakovanje kod kuće, bilo da su serumi, ampule, ili u obliku kreme za kosu. Minimalno jednom nedeljno. Kosa će vam biti zahvalna.

Dobra su pakovanja u spreju, ali ona koja se ne ispiraju, tako da je zaštita duža. Zbog suvog vazduha (grejanje, vetar, zadimljene prostorije,smog ) potrebno je makar jednom nedeljno koristiti šampone, takozvane čistače, koji kosu dublje čiste od nataložene prljavštine. Sve prestižne firme ih imaju, ali isključivo ih prodaju po salonima. Retko kad u slobodnoj prodaji.

Ukoliko se kosa ne pere nekoliko dana, onda koristiti čistač svaki put prilikom prvog šamponiranja. Šamponi moraju biti blagi i namenjeni baš vašem tipu i eventualnom problemu koji kosa ima.

Ako idete na skijanje, obavezno poneti sa sobom kolekciju za sunce sa zaštitnim faktorom jer je na planinama indeks UV zračenja jači.
Nega u frizerskom salonu

Ako je kosa tretirana hemijski (bojena, mini val, peglana, šatirana ) potrebno je na dva meseca raditi dubinske tretmane regeneracije. Tretmani dobro regulišu problem mašćenja kose zimi. Uz šampone koji su blagi i regulišu sebum temena. Veoma je bitno da šamponi budu blagi da ne bi isušili kosu.

Postoji veliki izbor kolekcija za kosu, bilo da izaberete Redken, Nexxus, Paul Mitchell ili bilo koju drugu marku prilagođenu vašem džepu ili potrebama. Dobro je biti dosledan jednoj robnoj marki jer su preparati ponekad pravljeni tako da dobro funkcionišu jedan sa drugim, šampon i balsam za kosu pogotovo, kao i preparati za negu kose posle pranja.
Nega kose kod kuće

Svakodnevno pranje kose šamponom, sušenje fenom i oblikovanje frizure u najvećoj meri uzrokuju opadanje kose, postepeno je čineći slabom i lomljivom. Iako je prirodno da određeni broj vlasi, između 40 i 50, opadne svakog dana, za mnoge je ova pojava uznemirujuća.

Nova „Dove hair fall control“ kolekcija sadrži jedinstveni regenerativni serum koji obezbeđuje potrebnu dozu dnevne nege i čini kosu jakom i zdravom od korena do vrha, smanjujući opadanje kose usled lomljenja do 97%, u poređenju sa običnim šamponom.

Za svakodnevnu upotrebu tu je šampon koji nežno čisti kosu, kao i regenerator koji pomaže oporavak oslabljenih vlasi i čini ih otpornijim. Kompletan tretman zaokružuje hranljiva maska koja se koristi jednom nedeljno i čini da Vaša kosa izgleda lepo, snažno i zdravo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak