Kako preurediti sobu u tri koraka

Uredisvojdom.com 30.01.2009 15:35
Kako preurediti sobu u tri koraka


Već duže vremena vaša soba ima isti, nepromijenjeni izgled što vas polako baca u očaj, a svjesni ste da nemate mogućnosti prošetati po salonima i kupiti novi namještaj.Budite hrabri i odlučni i na vrlo jednostavan način, uz minimalna sredstva, u tri koraka uredite i preuredite sobu i podarite joj potpuno novi izgled s kojim ćete biti zadovoljni neko vrijeme.

1. Snimanje postojeće situacije
Kao polazište promjena uzmite postojeći izgled i raspored u sobi. Ponajprije razmislite što želite: praktičnost, ugodnu atmosferu, prostor za rad, mjesto za druženje... Pogledajte što sve trenutno ima od namještaja, da li se komadi međusobno uklapaju i kako bi se mogli povezati s nekim novim dodacima i bojama i što bi eventualno trebalo dodati. Razmislite o stilovima i konačno, napravite popis onoga što vam je potrebno i onoga što je suvišno.
Savjet više: jednostavne i jeftine preinake možete postići s praktičnim prekrivačima i presvlakama za trosjede, fotelje ili stolice, a ako imate majstorskih afiniteta, izvucite iz podruma stari namještaj te ga uz malo truda preuredite u nove i upotrebljive komade.

2. Osmišljavanje i crtanje plana (tlocrta)
Naguravati namještaj po sobi niti je lagano niti jednostavno. Daleko najlakše, je uz pomoć nekog računalnog programa izraditi tlocrt prostorije i virtualno je namjestiti. Na taj način možete bezbroj puta seliti trosjede s jedne na drugu stranu sobe sve dok ne budete zadovoljni učinjenim. Za crtanje i skiciranje možete upotrijebiti naš OnLine Planer, a osim što se sve radi u mjerilu, imate već i gotove oblike namještaja.
Savjet više: pri osmišljavanju izgleda, obratite pažnju na “TOČKU INTERESA” jer to bi trebao biti onaj najvažniji detalj vaše nove/stare sobe. Hoće li to biti trosjed, radni stol, udobna fotelja za čitanje ili nešto drugo, ovisi o vašim željama i zahtjevima.


3. Ideja za završni dodir
Kada ste sve rasporedili i postavili na svoje mjesto, vrijeme je za onaj posljednji, završni dodir koji će vašoj sobi podariti željenu atmosferu. Razmislite koju boju zidova odabrati i koje detalje dodati. Hoćete li zidove samo obojati, presvući trendi tapetama ili možda kombinirati ovo dvoje, ostaje vama na volju.
Nakon toga možete krenuti u realizaciju (pre)uređenja koje će biti daleko ugodnije i brže kada točno znate što i kako radite.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak