HDTV pruža savršenu sliku

24 sata 30.01.2009 15:13
HDTV pruža savršenu sliku


Standardnu digitalnu televiziju mogu da gledaju svi, čak i oni sa starim televizorima, dok je HD nešto potpuno novo...
Standardnu digitalnu televiziju mogu da gledaju svi, čak i oni sa starim televizorima, dok je HD nešto potpuno novo...Digitalna televizija je nova tehnologija u emitovanju televizijskog programa, koja će omogućiti potpuno slobodan TV signal, kristalno jasnu sliku i bolji zvuk, kao i HD kanale. Era digitalizacije, koja je zahvatila svet, dolazi i u Srbiju putem kablovskog operatera „Radijus Vektor“.

 Kao nov način obrade signala, digitalna televizija pruža bolji kvalitet, otporna je na smetnje, nema slabog prijema. Pored bolje slike i visokog kvaliteta zvuka, digitalna televizija pruža brojne druge mogućnosti kao što su titlovi na više jezika, opcija „video na zahtev“ pomoću koje gledaoci mogu u određenom trenutku da biraju sadržaj koji žele da gledaju - kaže za „24 sata“ Momčilo Đuričić, generalni direktor „Radijus vektora“, kablovskog operatera koji jedini gledaocima u Srbiji nudi ponudu HD kanala.
Digitalna televizija može biti prikazivana preko standardnog (SDTV) kanala ili kanala za visokom rezolucijom (HDTV).
- Standardnu digitalnu televiziju mogu da gledaju svi, čak i oni sa starim televizorima, dok je HD nešto potpuno novo u svetu. Slika preko HD kanala je potpuno savršena i za HDTV neophodni su novi LCD i plazma televizori koji imaju full HD rezoluciju. U Srbiji je za sada preko „Radijus Vektora“ moguće gledati u HD signalu „National Geographic“, „Fashion TV“, „Voom“ i „Luxe“, a u toku godine uvešćemo i „Eurosport“ i „Discovery“ - kaže za naš list Đuričić.
Digitalna televizija gledaocima pruža elektronski programski vodič koji im omogućava da pogledaju sadržaj programa bez obzira na to koji kanal trenutno prate, parental control opciju pomoću koje roditelji mogu deci onemogućiti da gledaju one programe za koje smatraju da nisu primereni njihovom uzrastu. Još jedna bitna stavka jeste i to što je prebacivanje sa kanala na kanal momentalno i nema pauze od nekoliko sekundi.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak