Treći trener KK Vojvodina u ovoj sezoni Vlade Đurović

Dnevnik 30.01.2009 14:11
Treći trener KK Vojvodina u ovoj sezoni Vlade Đurović


Košarkaši Vojvodine Srbijagas u sredu su dobili i trećeg šefa stručnog štaba u ovoj sezoni. Posle Zorana Sretenovića i Milana Minića, na užarenu trenersku klupu seo je Vlade Đurović, iskusni stručnjak koji je i 2005. godine jedno kraće vreme vodio crveno-bele. U ovoj sezoni trenirao je valjevski Metalac, a onda se neočekivano obreo u Novom Sadu, da pokuša da spase što se spasti još može, ondosno da pomogne novom klubu da izbegne ispadanje iz NLB lige.

- Sve se veoma brzo izdešavalo i još uvek nisam uspeo da sredim emocije - rekao je Đurović. - Bez kurtoazije, drago mi je što sam ponovo u Novom Sadu, jer verujem da ovaj tim može da ispuni cilj i izbegne poslednje mesto na tabeli. Mnoge moje iskusne kolege, poput Božidara Maljkovića, savetovale su mi da se ne prihvatam ovog zadatka, jer je ravan ruletu i pravom hazardu. Uz uvažavanje njihovog razmišljanja, prihvatio sam izazov jer imam veru da ćemo ispuniti (ne)moguću misiju. Do kraja NLB lige ostalo je još sedam kola, kod kuće igramo tri izuzetno teške utakmice (Cibona, Partizan, Hemofarm ) i četiri puta gostujemo, a u situaciji smo da jurimo dve pobede.

Koliko poznajete igrački sastav Vojvodine Srbijagas?
- Moj prethodnik Milan Minić uradio je dobar posao i uverio sam se da su igrači fizički spremni. Ova ekipa mora da dobije lidera i najbliži tome je Vontigo Kamings, jer je kvalitetan i iskusan igrač. Znam i većinu ostalih košarkaša, s nekima sam i radio, poput Šutala ili Radenkovića, ostale znam s terena i tu takođe neće biti problema. Jedina nepoznanica za mene je drugi Amerikanac Šaron Fišer... Iz razgovora s njim uverio sam se da može da se psihologizira, ili, prostije rečeno - napali da odigra i bolje nego što objektivno može i vredi.

Pred sutrašnji prvenstveni meč sa Slitom, niste imali vremena da porazgovarate s igračima?
- U Split putujemo s namerom da potražimo pobedu i tako će biti u svim mečevima do kraja prvenstva. Tokom putovanja, u autobusu, sa svakim od igrača ću porazgovarati. Ne znam hoće li ta “psihoterapija” doneti rezultat, ali je sigurno da svaka promena trenera, makar i kratkoročno, donosi promene i nadam se da će se to dogoditi i nama u Splitu. Rival jeste ozbiljna ekipa, ali i tim koji ima mane i pokušaćemo da ih udarimo gde su najtanji. Mislim da sam sposoban da iz igrača izvučem i 110 posto snage i znanja i ne tražim nikakve alibije ukoliko ne uspemo u naumu.

Postoji li mogućnost da vaša saradnja s Vojvodinom Srbijagas bude dugoročnije prirode?
- Mnogo je to što je moj novi klub promenio tri trenera u jednoj sezoni. Nisam u godinama kada moram da rizikujem i da se dokazujem, ali, ponoviću, da ne verujem da je cilj ostvariv, ne bih ni prihvatao poziv Vojvodine Srbijagas. Ima vremena, razgovaraćemo i o dugoročnijoj saradnji, jer zaista bih voleo da u Novom Sadu dočekam penziju. Sada nam je prioritet da pojurimo dve pobede, jer računamo da ćemo dobiti Helios u Domžalama, iako sam svestan da ni to neće biti ni malo lako zadatak. Trebaju nam ratnici na parketu, što baš i nije tipično za Vojvođane, ali ćemo se potruditi da ih pronađemo. Ne plašim se izazova i u svakoj narednoj utakmici svi zajedno moraćemo da ginemo na terenu kako bismo pobegli iz opasne zone - zaključio je Vlade Đurović.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak