Dome , slatki dome

Press 20.01.2009 14:42
Dome , slatki dome


Toplina enterijera zavise od odabranih materijala, stila uređenja i boja, preporučuju se drvo i toplije nijanseU ovim hladnim zimskim danima, kada se temperatura spušta ispod nule, ugrejaće vas, naravno, dobro grejanje, ali i topao ambijent vašeg doma. Psihički doživljaj topline prostora, koji stvaraju elementi u stanu i boje, može da bude jako snažan ako se znalački uklope stil i boje uređenja.

Toplina enterijera zavisiće od odabranih materijala, stila uređenja i pratećih boja.

Drvo je poželjno

Drvo kao materijal uvek je u trendu. Toplinu koju ono stvara u enterijeru teško će nadmašiti bilo koji drugi materijal. Osim toga, kao prirodni materijal ima dodatnih kvaliteta, jer u dom unosi smirenost i lepotu prirode.
Drvo se u enterijeru pojavljuje u različitim stilovima uređenja, ali će svakom od njih dati poseban izražaj i toplinu, pa čak i kada se primenjuje u modernim, geometrijskim formama. Boje drva, od najsvetlijih pa sve do najtamnijih, stvoriće skladnu kompoziciju s ukusno odabranim bojama ostalih elemenata prostora.
Dekorativne tkanine toplih boja, poput žute, narandžaste, nijansi smeđe ili crvene, prošarane većim ili manjim šarama, stvoriće topao ambijent i biće prijatne kao obloga garnitura i stolica. Podne prostirke i različite vrste tepiha obogatiće podnu površinu i dati joj dodatnu toplinu čak i kada je podna obloga drvena i sama po sebi vizuelno topla.

Bitni su i detalji

Stilovi uređenja takođe će definisati ugođaj u enterijeru. Rustikalni stilovi su sami po sebi topliji od modernih minimalističkih enterijera koji za cilj često imaju hladnoću kao konačan utisak. Ipak, zadovoljstvo koji će proizvesti odabran stil uveliko može da se koriguje odabirom materijala i boja. Rustika, uz primenu tamnijih boja drva i hladnih boja zidova i podova, biće daleko od prijatnog i toplog enterijera, za razliku od modernog minimalizma, koji može da karakteriše primena toplih boja ili materijala.
Prostor će dobiti dodatnu toplinu primenom različitih detalja i ukrasnih predmeta, koji će se isticati kroz materijal izrade ili boju. Posebnu toplinu uneće predmeti koji oslikavaju vašu ličnost i u prostor unose identitet i čine ga unikatnim.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak