Plinski kamin za male prostore

Jutarnji.hr 16.01.2009 14:49
Plinski kamin za male prostore


Velika nam je želja kupiti kamin. Dnevna soba u koju bismo stavili kamin nije pretjerano velika te nas zanima postoji li neki oblik kamina najprikladniji za male prostorije? Sviđaju mi se uzidani kamini.Položaj i oblik kamina uvelike ovisi o položaju dimnjaka na koji se kamin spaja. Kamini koji kao gorivo koriste drva ili plin obavezno moraju biti spojeni na dimnjak. Želite li kamin smjestiti u mali prostor, najčešće je rješenje plinski kamin koji uglavnom ima nešto manje ložište od onoga na drva. Kako je takvo ložište ipak dosta deblje od zida, ono što vidimo kao “uzidano” uglavnom je samo maska od gipsanih ploča na pravom zidu. Osim toga, plinske kamine uglavnom odlikuju moderne, jednostavne linije koje su mi osobno draže u malim prostorima.

U blagovaonici imam stolice od bijele eko-kože. Zanima me kako ih čistiti i održavati  a da dugo ostanu kvalitetne? Koja su vaša iskustva?

Različita je kvaliteta izrade eko-kože, a dugovječnost stolca najviše ovisi o tome kako je eko-koža napravljena. Stručnjaci predlažu takav materijal čistiti sredstvom za čišćenje stakla jer ima vrlo mali postotak alkohola i ne djeluje agresivno, a koristite li mekanu krpicu, kvalitetno ćete otkloniti nakupljenu nečistoću.

Primijetila sam u salonima sudopere koji nisu napravljeni od inoksa nego od materijala u raznim bojama, a u strukturi im se vidi ‘zrnca pijeska’. Kakav je to materijal i kako funkcionira za upotrebe?

Materijal koji opisujete najvjerojatnije je silgranit i koristi ga proizvođač Blanco koji je najzastupljeniji na  našem tržištu. Izrađen je djelomice od prirodnog kamena koji vidite kao zrnca pijeska u materijalu. U praksi se pokazao kao jednostavan za upotrebu i održavanje. 

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak