Patike - novi statusni simbol

Moda.hr 15.01.2009 14:07
Patike - novi statusni simbol


Statusni simboli su oduvijek bile stvari koje su izazivale različite reakcije u ljudi. U nekima izazivaju zavist, dok mnogi od nas reagiraju afirmativno prema njihovom postojanju. Što nam to prvo pada na pamet kada razmišljamo o njima? Dobar auto? Po mogućnosti Mercedes... Ili možda neki bolesno skupi sat?Dakako, navedene ’sitnice’ koje čine život ljepšim jesu u kategoriji simbola, ali današnja vremena, obilježena drugim vrijednostima, traže neke druge reprezentativne simbole. Jedan od takvih simbola svakako je tennis low i high-top obuća proizašla iz Lanvin radionice. Posvećene muškarcima i njihovom urbanom stilu, tenisice su dostigle nevjerojatan uspjeh na području čitavog ’zapadnog’ svijeta koji s nestrpljenjem iščekuje nove verzije istih koje će uskoro biti predstavljene.

Nemojmo se zavaravati, tenisice će i dalje ostati ’samo’ jedan od elementa odijevanja, ništa spektakularno i glamurozno, ali činjenica jest da tržište traži obuću koju će moći kombinirati u dnevnim i noćnim varijantama. Upravo takvu težnju prepoznali su u modnoj kući Lanvin koja slovi kao jedna od najvažnijih u svijetu mode.

Muška klasična cipela dobila je ozbiljnu konkurenciju u obući koja je izrađena od vrlo posebnih materijala poput jelenje kože i satena. Njezin izgled pripada u kategoriju minimalizma pomiješanu s elegantnim tonovima sive i smeđe koji dodaju poseban efekt stvarajući prepoznatljivost koja će se dugo pamtiti.

Ovakva obuća, odnosno statusni simbol ima i pripadajuću cijenu koja se kreće u rasponu od 500 do 700 dolara. Želite li biti absolutno u trendu i izgledati odlično, pritom znajući da je i slavni New York Times pohvalio ovu stvarčicu, izaberite Lanvin i nećete pogriješiti.


Više fotografija pogledajte u galeriji!
     

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak