Svetleći "Double Bubble"

Uredidom.com 15.01.2009 14:07
Svetleći "Double Bubble"


Sobna lampa s dva balona neodoljivo je simpatična i suvremena. Cijela kolekcija u sobi izgledala bi kao šuma svjetlećih gljiva, no kupci mogu izabrati između tri popularne dimenzije te je postaviti na mjesto gdje bi im najbolje odgovarala.



Double bubble je neodoljiva lampa proslavljenog finskog dizajnera Eera Aarnia, originalno izrađena od puhanog stakla, no komercijalna verzija izrađuje se od tvrde plastike, kako bi se povećala njena otpornost i ujednačio intenzitet svjetlosti u njoj.

Dolazi u tri veličine: dvije veličine stolnih lampi i kao skulpturalna samostojeća. Čini je u potpunosti osvijetljeno zakrivljeno tijelo, u kome su smještene tri sijalice (po jedna u svakom balonu i jedna u stablu).

Cijena se kreće od 360 – 1.200 američkih dolara, ovisno o veličini lampe, a izrađene su u tri veličine: najmanja visine 37 cm i težine 1,4 kg, srednja visine 57 cm i težine 4 kg, te najveća sobna lampa visine 133 cm i težine 18 kg. Najveća se izrađuje i u izvedbi za postavljanje na otvorenim površinama, a obasjavaju je tri fluorescentne sijalice snage 20W.

Aarniov rad dio je stalnog postava Muzeja suvremene umjetnosti u New Yorku, Victoria and Albert Museum u Londonu i Vitra Design muzeja u Weilu na Rajni.



Izvor



Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak