U zidu veliki akvarijum i LCD televizor

Jutarnji.hr 07.01.2009 13:56
U zidu veliki akvarijum i LCD televizor


Renoviranje stana od 90m2 . Želja je bila osvježiti prostor novim idejama ; dobiti veću roditeljsku sobu , mali WC za goste , te uklopiti u prostor veliki akvarijumTri spavaće sobePostojeći tlocrt činile su tri manje spavaće sobe, kupaonica, dnevni boravak, blagovanje te uska i duga kuhinja.

Na samom ulazu zatvoren je postojeći ulaz u kuhinju i na tom mjestu izvedena je niša za garderobni ormar. Zid između dnevnog boravka i hodnika koji vodi do spavaćih soba srušen je da bismo dobili na prostranosti, te umanjili osjećaj skučenosti i tame ulaznog prostora. Na mjestu postojećeg zida postavljen je veliki akvariji koji daje dinamiku i atraktivnost prostoru. Akvariji je oslonjen na stup dimnjaka koji je obojen u plavo, čime se ostvarila povezanost ta dva elementa u prostoru.


Pogled prema krovovimaRušenjem zida dobiveno je mjesto za novu veću kuhinju
Sada se pogledi sa samog ulaza otvaraju prema dnevnom boravku i krovovima obližnjih zgrada, a akvariji postaje prozirna i zanimljiva barijera između tih prostora.

Rušenjem zida između dnevnog boravka i postojeće kuhinje nova kuhinja otvara se prema dnevnom dijelu. Na centralnom dijelu dnevne zone izvedena je niša koja s kuhinjske strane ima ugrađene visoke kuhinjske elemente, a sa strane dnevnog boravka na tom zidu je ovješen LCD.

Ostali kuhinjski elementi su oslonjeni na suprotni zid, a dio postojeće kuhinje prenamijenjen je u izbu.

Polukružna niša

Unutar polukružne niše smješten je okrugli stol za blagovanje. Na prostoru postojeće kupaonice izveden je gostinjski WC i manja kupaonica u odnosu na postojeću. Spavaća zona je odijeljena od dnevne novim vratima, čime se dobiva na intimnosti prostora za spavanje. Dječja soba ostala je približno jednake površine, uz pomicanje ulaznih vrata i zidanje novog gipskartonskog zida da bi se dobila niša za smještaj ugradbenog ormara. Rušenjem zida između dvije postojeće spavaće sobe formirana je nova roditeljska soba. Unutar sobe smještena je prolazna garderoba i mali radni kutak.

Stan je preinakama zadržao osnovne okvire postojećeg prostora, te zadovoljio nove životne potrebe obitelji te dobio na vrijednosti i ljepoti.

IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak