Pretvorite beskorisni prostor u koristan

InterijerNET.hr 10.12.2008 15:08
Pretvorite beskorisni prostor u koristan


Česta je pojava, čak i u manjim manjima stanovima da su pojedini prostori funkcionalno loše iskorišteni. Minimalnim zahvatima moguće je stvoriti nove kvalitetne prostore i poboljšati njihovu iskorišćenost.
Postojeće stanje


Rješenje arhitekta

Odgovor arhitekta:

Budući da su u Vašem stanu svi zidovi pregradni, lako je moguće zadovoljiti Vaše zahtjeve. Ulazni hodnik je vrlo prostran, što je za stan manje kvadrature nepotrebno. Stoga ćemo dio prostora ulaznog hodnika iskoristiti za kuhinju, kako bi se stvorio prostor u sadašnjoj dnevnoj zoni za smještaj manje sobe. Budući da ne znamo da li se radi o dječjoj ili roditeljskoj sobi, predlažemo opciju sa krevetom širine 140 cm, što je minimum za bračni krevet. Ukoliko se radi o dječjoj sobi, smjestite u tu zonu krevete na kat.

Kuhinja je funkcionalna i dijagonalno povezana sa blagovaonicom. Kosi zid smo postavili u prostor, kako bi kuhinja dobila dodatnu količinu svjetlosti. Radnu plohu svakako nadopunite fluo rasvjetom.

Predlažemo smještaj manje kutne garniture u dnevni boravak i smještaj komode za TV na kosi zid. Prostor ispod prozora nadopunite komodom i cvjetnjakom, kako bi prostor djelovao što svježije.

Budući da se radi o manjem stanu, ulaz u sobu smo smjestili uz blagovaonicu, kako biste prostor uredili šro atraktivnije, bez direktnog pogleda na vrata.

U hodnik smjestite garderobni ormar i veliko ogledalo, a kupaonica svojim dimenzijama zadovoljava smještaj svih funkcionalno nužnih elemenata.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak