Aparat za kuvanje na pari

Svezazene 10.12.2008 14:48
Aparat za kuvanje na pari


Statistike pokazuju da je najveći broj zdravstvenih tegoba upravo izazvan nepravilnim pripremanjem namirnica. Kuvanje na ulju ili masti neminovno dovodi do povećanja holesterola što može biti uzrok ozbiljnih kardiovaskularnih problema.Upravo zato se apeluje na pripremanje namirnica na pari. Takvim načinom kuvanja, ne samo da u potpunosti izbegavate korišćenje masnoća nego i čuvate većinu hranljivih i protektivnih sastojaka namirnica što predstavlja najsigurniju prirodnu zaštitu Vašeg zdravlja.

 

Parokuvač na pari, osim što znatno štedi vreme pripreme namirnica i omogućava pripremu tri jela odjednom, takođe donosi i znatnu uštedu u prostoru što je većina domaćica istakla kao problem.

 

Ovaj aparat poseduje tri posude i tajmer za podešavanje dužine kuvanja što vam daje mogućnost da se pripremanje hrane obavi i bez vašeg prisustva.

 

Zadovoljni korisnici ističu da više nikada neće kuvati bez ovog aparata jer se osećaju energičnije, bolje i zdravije i da zdravlje svojih ukućana više neće izlagati riziku.

 

Kuvanje se vrši tako što u posudu za vodu nalijete odgovarajuću količinu obične vode. U posude stavite namirnice, krupnije namirnice i meso u donje posude, a sitnije povrće na vrh. Prilikom stavljanja namirnica vodite računa da ne zapušite sve rupice za paru. Na kraju podesite tajmer na određenu minutažu i ostavite parokuvač da obavi posao.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak