Dobar danski dizajn za pristupačnu cenu

Jutarnji.hr 08.12.2008 13:50
Dobar danski dizajn za pristupačnu cenu


Oni nameću trendove . Pre 15 godina u Parizu je otvorena prva trgovina Bo ConceptaMarc Foster, redatelj novog nastavka priče o Jamesu Bondu (“Zrno utjehe”), oduševljeno je zapljeskao kada je ugledao kako je uređen set za jednu od najzahtjevnijih scena (barem u dekorativnom smislu) u filmu. Kako se radilo o glamuroznom partyju, stilisti ništa nisu htjeli prepustiti slučaju.

Znajući da moraju opravdati dobar glas koji od početka prati ovaj film, a pritom, osim prekrasnih Bondovih djevojaka, mislimo i na luksuzne proizvode koji okružuju slavnog agenta (jer James Bond vozi samo najbolje automobile, spava u najljepšim hotelima i jede u najfinijim restoranima), posebnu pozornost posvetili su biranju namještaja. Njihov izbor, između ostalog, obuhvatio je Bo Concept.

Uvrštenje uglednoga danskog proizvođača ekskluzivnog namještaja u ovaj projekt, čini se, bio je pun pogodak jer su se nakon premijere mediji naveliko raspisali o modernim interijerima koji se pojavljuju u filmu.

Prva trgovina Bo Concept otvorena je u Parizu 1993. Danas, kako ponosno ističu u tvrtki, imaju 220 prodajnih mjesta u 45 zemalja diljem svijeta. Od 2004. godine i Hrvati mogu uživati u proizvodima s njihovim potpisom čija kvaliteta, elegancija i raznolikost asortimana na naše područje donose najbolje od skandinavskog dizajna.

Bogati asortiman


- Nakon osam godina provedenih u inozemstvu vratila sam se u Hrvatsku s ciljem da pokrenem posao koji će biti vezan uz interijere jer mi je to struka. Kako sam sklona skandinavskom dizajnu, ponuda Bo Concepta činila mi se vrlo atraktivnom, iako je za odabir tvrtke presudan bio izuzetno "pametan" omjer dizajna, kvalitete i cijene proizvoda.

Top pet najprodavanijih proizvoda Bo Concepta u Hrvatskoj

1. Stolica Mariposa Delight od 1593 kune
2. Klupski stolić od 674 do 5227 kn  
3. Fotelja Fly od 6974 kn
4. Kutna garnitura Nova od 26.639 kuna
5. Blagovaonički stol na razvlačenje   10.354 kn
Ukratko, BoConcept je popunio onu tržišnu nišu koja u Hrvatskoj gotovo da nije postojala, a to je lijep i trajan proizvod po pristupačnoj cijeni - rekla je Matea Salaj-Kamčev, vlasnica hrvatskog prodajnog salona (jedinog na području bivše Jugoslavije) koji je smješten u Zagrebu, u Ilici 186.

U salonu velikom 200 četvornih metara nalazi se samo dio bogatog asortimana koji nudi Bo Concept.

Vlasnica naglašava kako se trude izložiti proizvode koje treba “isprobati“ prije kupnje (prvenstveno sofe), a sve ostalo što se nalazi u katalogu, može se naručiti.

 Nisu specijalizirani ni za što konkretno, stoga ovdje valja svratiti bez obzira na to tragate li za stolom, krevetom, regalom, lampom, vazom, šalicom ili okvirom za sliku (jedino kuhinje ne drže). Zbog ponude “od A do Ž” mnogi ih uspoređuju s Ikeom.

- Ne smetaju nam takve usporedbe. Oba branda su skandinavska, a i ponuda je programski slična. Ipak, dobrim poznavateljima dizajna jasno je da su to dvije potpuno različite klase namještaja - ustvrdila je Matea Salaj-Kamčev.

Široki raspon kupaca

Kako kod nas ne postoji puno mjesta na kojima se može kupiti moderan, a opet dugotrajno izdržljiv namještaj po cijeni koja neće biti devadeset puta veća od prosječne  mjesečne plaće, Bo Concept je brzo prepoznat među kupcima.

- Sa prodajom smo zadovoljni. Dućan je profunkcionirao od samog početka što je još jedna potvrda da je tržištu falio ovakav program.To pokazuje i vrlo široki raspon kupaca koji je prepoznao koncept i filozofiju proizvođača- istaknula je Matea Salaj-Kamčev.

Pa, što odlikuje Bo Conceptov asortiman?

- Zapravo, sve ono po čemu poznajemo skandinavski dizajn. Prije svega, čiste linije, nenametljivost, minimalizam, funkcionalnost, sofisticiranost i jednostavnost. Iako mnogi na spomen Skandinavije pomisle na hladnoću i sterilnost, naš namještaj nije takav. Možda bi ga najbolje bilo okarakterizirati kao namještaj koji će vašem domu dati moderan i urban izgled - objasnila je Matea Salaj-Kamčev te dodala kako se u salonu, uz standardne Bo Conceptove kolekcije, mogu kupiti i proizvodi drugih danskih tvrtki (Normann, Bald & Bang, Louis Poulsen, Menu) te nizozemskog Haansa.

Najzanimljiviji su Poulsenovi gigantski lusteri neobična oblika koji su klasici dizajna pa im je i cijena veća te šarene gumene vaze od Menua.

Virtualno opremanje


- Stalno kupcima želimo  ponuditi više. Na web stranici www.boconcept.com  nudimo mogućnost virtualnog dekoriranja prostora, i to potpuno besplatno. Dovoljno je downloadati program i u nekoliko poteza možete vidjeti kako bi odabrani namještaj izgledao u pojedinoj prostoriji. U budućnosti namjeravamo otvoriti trgovine i u drugim hrvatskim gradovima, ali još nemamo konkretne dogovore - rekla je vlasnica.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak