SOLIDUM: Maštoviti svet dečijih soba

InterijerNET.hr 05.12.2008 12:09
SOLIDUM: Maštoviti svet dečijih soba


Svakome od nas je potreban prostor kojeg možemo nazvati svojim, pa makar se radilo samo o malenom kutku u jednosobnom stanu. Isto se odnosi i na najmlađe članove obitelji, za čiji je rast i razvoj od velike važnosti imati vlastiti kutak – mira, veselja i sigurnosti. Naime, svatko treba \'svoj prostor za razmišljanje\'.
Small World, IC SOLIDUM


Adax, IC SOLIDUM

Prilikom planiranja dizajna dječjih soba, prvo treba razmišljati o funkcionalnosti – svakodnevnim aktivnostima djeteta i namještaju te dodacima koji će pomoći u obavljanju tih aktivnosti, kao i učiniti ih što ugodnijima. Zatim slijedi, također vrlo važna, estetika prostora – boje i oblici koji će svemu dati notu fantazije.

Namještaj izrađen od punog drva u kombinaciji sa posteljinom od pamuka – izvrstan je spoj materijala za dječji kutak.

Što se tiče sigurnosnih mjera, nema oštrih rubova stolova, ormara, kreveta, već samo zaobljeni. Također, sve površine namještaja su savršeno glatke i obrađene ne-toksičnim premazima.


Concordia
, IC Solidum


Small World - IC Solidum

Kako djeca odrastaju, mijenjaju se njihove potrebe i aktivnosti, a te promjene trebala bi slijediti i sama oprema sobe. Optimalan izbor su multifunkcionalni komadi namještaja, koji se uz minimalne zahvate prilagođavaju dobi djeteta.

Kreveti sa dodatnim ladicama za pohranu posteljine ili dodatnih madraca, ergonomski radni stolovi i stolice, udobne fotelje, mnoštvo ormara i ladica – sve to utječe na povećanje funkcionalnosti sobe.


Domikom
, IC Solidum


Fis
, IC Solidum

Za spremanje igračaka i slikovnica, potrebna je adekvatna oprema. Omiljene djetetove predmete izložite na policama, dok se preostale može nakon igre „spremiti na spavanje“ u, primjerice, ladice ispod kreveta ili ukrasne košare...

Boje u dječjim sobama trebale bi biti vesele i djelovati stimulativno na razvoj djeteta. Plava, crvena, žuta, roza, zelena – caruju dječjim sobama i uveseljavaju najmlađe.

Ružičaste odaje malih princeza obiluju svim potrebnim detaljima, uključujući i baldahin iznad kreveta te ispis vlastitog imena na komadu namještaja po izboru.


PhoenixLifestyle, IC Solidum

Mladi vitezovi uživaju u svom plavom dvorcu ili možda šatoru koji nosi njihovo ime.

Šareni uzorci na namještaju, dekorima, zidovima i stropu idealna su podloga za razigrane dječje aktivnosti. Likovi iz popularnih crtića te legendarnih bajki prisutni su na svakom koraku, te sudjeluju u dječjim igrama i radostima.


Meblo, IC Solidum

Poželjno je da i djeca sudjeluju u kreiranju svog kutka. Pitajte ih za mišljenje, oni najbolje znaju što im se sviđa. Štoviše, uređenje dječje sobe može biti zajednička igra cijele obitelji.


Gaj Zagreb – Domena Centrum, IC Solidum


Lateran
, IC Solidum

Fotogalerija : http://www.interijernet.hr/foto.php?id=35&rbr=273&idrf=97176


IzvorAnonymous
Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak