Ćetkoviću nagrada “Miloš Žutić”

RTS 05.12.2008 12:32
Ćetkoviću nagrada “Miloš Žutić”


Glumačku nagradu "Miloš Žutić", dobio je dramski umetnik Vojin Ćetković. Nagradu dodeljuje Savez dramskih umetnika Srbije a ove godine u konkurenciji je bilo devet glumaca.Ćetković je 14. laureat, a nagrađen je za tumačenje naslovnog lika u predstavi "Don Krsto" po tekstu i u režiji Vide Ognjenović u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

Nagrada mu je dodeljena za najbolje glumačko ostvarenje izvedeno u našim profesionalnim pozorištima u periodu od 30. juna 2007. do 30. juna 2008. godine. U konkurenciji je bilo devet glumaca.

Romantični lik kanonika i libretiste Don Krsta, iz istoimene drame Vide Ognjenović, Vojin Ćetković je osenčio dramatičnom unutrašnjom dilemom: Bog, ili greh ljubavi?

''Ja sam jako ponosan što je gospođa Vida Ognjenović izjavila da je lik Don Krsta posvetila meni kao glumcu, i da dok je pisala mislila na mene, i rekla mi je da ja imam tu tugu koja njoj treba da bi se taj lik dočarao" rekao je Ćetković.

Nagrađeni glumac kazao je da mu je najveći kompliment u životu bio kada mu je prišla Katarina Žutić i rekla ''Svidelo mi se kako si ti uradio prijemni, i moram da ti kažem da si me mnogo podsetio na mog oca na sceni".

Žiri je odluku doneo većinom glasova. Predsednica je bila rediteljka Cisana Murusidze, a članovi glumci Pavle Minčić i Pavle Pekić, teatrolog Jovan Ćirilov i rediteljka Milica Kralj.

Dodelu nagrade "Miloš Žutić" pomažu Ministarstvo kulture Srbije i Sekretarijat za kulturu Beograda.

Termin svečanog uručenja nije utvrđen, ali se priznanje obično predaje posle izvođenja predstave na matičnoj sceni.

 


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak