Monitor za dnevnu sobu

B92 03.12.2008 14:50
Monitor za dnevnu sobu


Samsung T220 izgleda toliko dobro da ćete ga rado smestiti u središte sobe i uživati u savršenoj slici.Samsung SyncMaster T220 predstavlja novi koncept u dizajniranju tehnike, a vreme kada su računari, monitori i druga oprema bili rezervisani za sterilne kancelarije je prošlo.

Crna boja je potpuni hit ove jeseni kada su u pitanju tehnički uređaji, a Samsung je takav dizajn diskretno začinio blago zaobljenim ivicama i crvenim detaljima. Ovaj monitor mnogo više podseća na LCD televizore nego na dodatak računaru. Čak je i zadnja strana uređaja izrađena po visokim estetskim kriterijumima, a kablovi sa konektorima se mogu sakriti ispod posebnog poklopca.

Dijagonala ekrana je 22" što, sa sve nižim cenama, postaje standard čak i za kućne korisnike koji računar ne koriste u profesionalne svrhe. Samsung je odabrao mat ekran, koji nam se i dalje više dopada od sjajnih verzija, pošto značajno manje reflektuje svetlo i može se bez problema koristiti i u osunčanim prostorijama.

Rezolucija je 1680x1050 piksela, a odziv 2 ms uz fantastičan dinamički kontrast od 20.000:1. To znači da se duhovi na ekranu iza pokretnih predmeta nikada neće pojaviti, dok ćete videti i tamne nijanse koje su bile potpuno nezamislive na LCD monitorima prethodne generacije. Samsung je ovaj model opremio i MagicBright tehnologijom koja će uz pomoć unapred definisanh režima rada podesiti parametre kako bi najbolje odgovarali prikazanoj slici.

Pored ostalih tu su režimi posebno prilagođeni za tekst, internet, filmove ili igranje. Predviđeno je povezivanje standardnim VGA, kao i digitalnim DVI konektorima. Cena ovog lepotana na našem tržištu je oko 230 evra.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak