Šarenilo za stolom

Press 03.12.2008 15:50
Šarenilo za stolom


Prekrivači, zidne obloge ili dekorativni jastučići napravljeni od različitih materijala, boja i uzoraka novi su trend u uređenju prostoraJedan od glavnih trendova pri uređenju prostora koji se nametnuo ove sezone jeste takozvani pačvork stil. Ovaj trend,  koji podrazumeva spajanje komada različitih materijala i formi, možete veoma lako da prilagodite sopstvenom ukusu.     

Nameštaj iz komadića

Osim kroz dekorativne tkanine, pačvork može da se primeni kao ideja u stvaranju teksture i strukture drvenih ili metalnih ploča, sačinjenih od istih ili različitih uzoraka. Kreiranjem nameštaja od ovakvih pačvork drvenih ili metalnih ploča stvaraju se vrhunski komadi nameštaja, koji postaju pravi ukras prostora. Ne začuđuje činjenica da je upravo pačvork inspiracija mnogim dizajnerima nameštaja, jer takvi elementi prostornog uređenja zadivljuju svojom originalnošću i nalaze svoje mesto u svakom domu, bez obzira na stil uređenja.

Pačvork uzorak, načinjen od komada različitih materijala, boja i uzoraka ili sastavljen od iste vrste materijala, koji može da bude i od starih delova tkanine, već odavno je prisutan u modnom svetu. S obzirom na svoju naglašenost, kada je o uređenju doma reč poželjno je da pačvork primenite na detaljima ili pojedinačnim elementima opreme prostora, kako bi oni došli do izražaja. Spajanjem komada različitih materijala i formi mogu da se dobiju interesantne dekorativne tkanine za tapaciranje garnitura za sedenje, fotelja, stolica, ali i za dekorativne jastučiće, zavese, prekrivače ili podne prostirke i tepihe.     
Svi ljubitelji pačvorka uz malo volje i mašte mogu i sami da kreiraju dekorativnu tkaninu od odabranih uzoraka materijala i unesu deo svoje ličnosti i kreativnosti u sopstveni dom. Osim toga, sopstvenom kreacijom uklopićete boje tkanina s već postojećim elementima u prostoru.
Pačvork tkanine idealne su i kao zidne obloge jer se lako skidaju i održavaju, a zidnu površinu čine maštovitom. Dizajneri preporučuju da pačvork uzorak postavite samo na jedan zid, da svojom dominantnošću ne bi potisnuo ostale važne elemente prostora. Šarenilo uzoraka i boja, tipično za ovaj stil, šarmantno je, dopadljivo i originalno.

Dekorativno... Spajanjem različitih uzoraka materijala možete da dobijete interesantne fotelje

Ovakav uzorak može da bude zanimljiv za sve prostorije u domu. U dnevnom boravku moći će da se pojavi na sofama, foteljama ili tepisima, u spavaćim sobama na prekrivačima za krevete. Dečju sobu može da pretvori u izrazito dinamičnu, razigranu i vedru, baš kao što joj i priliči. Pačvork predstavlja svojevrsni stil života i obično ga biraju pojedinci rasterećeni od krutog poštovanja pravila i želje da se prilagode okolini.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak