Kad kompjuteraši kuvaju

Net.hr 02.12.2008 14:49
Kad kompjuteraši kuvaju


Zaljubljenici u kompjutere i ostalu tehnologiju ne žive samo na dostavljenoj hrani. Neki su zainteresirani i za kulinarske veštine, a kad već misle kuhati, mogu to i na cyber način.Drveni kuhinjski stol, crno teško posuđe i rustikalni detalji nisu po svačijem ukusu. Za sve koji vole tehnološku efikasnost, ekonomičan dizajn i kuhinjske naprave budućnosti jedan od izbora mogao bi biti...

Precizno vaganje žlicom-vagom

Inteligentna mini vaga-žlica prikladna je kuhinjska naprava za precizno mjerenje.

Na LCD-ekranu (36 x 15 mm) jednostavno se očitava težina do 0,1 g, a zanimljivo je da postoji mogućnost konvertiranja grama u angloameričke mjerne jedinice, što je praktično ako kuhate uz englesku kuharicu.

Žlica je napravljena od crne ABS plastike, a drška je od nehrđajućeg čelika. Težina je, uključujući i bateriju, oko 90 g.

U Pro-Idee prodaje se za 18,50 £.Štednjak-ploča

Dizajner Matthias Pinkert osmislio je vrlo zanimljivu električnu ploču za kuhanje, posebno namijenjenu studentima u zakrčenim sobicama.

Electroluxov Cook Top Vesta sadrži četiri stilizirana polja za kuhanje, a možete je postaviti na bilo koju površinu.

Opremljen je i RFID čitačem koji će na osnovi uputa na pakiranju kontrolirati da se hrana ne prekuha ili ne ostane sirova.Drive Bay Toster – tost iz računala

Drive Bay Toaster prikladan je za standardno sidrište (bay) od 5,25 inča, u sklopu vašeg računala, što znači da se ni dok tostirate od njega ne trebate odvajati.

Uz pomoć softvera za Windowse (Mac OS verzija dolazi uskoro) možete odrediti vrijeme i temperaturu tostiranja.

Uz toster dolazi i ventilator te pladanj za mrvice koji olakšava čišćenje.

Na Crazy PC-u može se nabaviti već za 29,99 $.Ekran s receptima

Za sve koji imaju miBook, dlanovnik (PDA) s knjigom instrukcija i videododacima, jedna od najpraktičnijih upotreba ove naprave je kuhanje. Pandigitalov Kitchen Technology Center (KTC) dizajniran je posebno za kuhinju.

Opremljen je ekranom osjetljivim na dodir veličine 15 inča (1280 x 720) koji omogućuje potragu za receptom uz pomoć dodira. Osim programiranih recepta sami možete dodati nove koje nađete na mreži.

Ima i 1 GB memorije, na njemu možete puštati i MP3, gledati slike, video te HDTV, pa se uz kuhanje možete i opustiti uz najdraži zabavni program.

Pandigitalov KTC prodaje se za 400 $.Za ljubitelje Ratova zvijezda

Toster Darth Vader

Običan tost nije za svakoga. U biti poprilično je dosadan. Za fanove Star Warsa tu je tost Darth Vader. Pa čak ako i niste fan tamne strane, morat ćete priznati da Luke na tostu nije ni upola cool kao Vader.

Međutim Yoda bi mogao biti zanimljiva konkurencija.

Na tosteru je i ukrasni amblem Ratova zvijezda, pa ako i ne radite sendviče svojim gostima, oni će znati koliko je vaša opsesija Ratovima zvijezda otišla daleko.

Ipak ovo je samo toster. Osim što ispeče kruh u obliku Vadera, ne čini baš ništa zanimljivo. Možete odabrati koliko će potamnjeti njegov lik na kruhu, i to je to.

Prvi primjerci na tržište dolaze u siječnju, cijena je 54,99 $, a možete ih naći u Star Wars shopu.Krckalica Darth Vader

Znamo da Darth Vader može slomiti gotovo svačiju volju u svemiru, pa je naprava za lomljenje tvrdih oraha u sklopu seta Star Wars Nutcracker pravi pogodak.

Krckalice u obliku Darth Vadera, R2-D2 i Yode. Cijeli set moći će se uskoro kupiti za sitnicu od 99,95 $.

R2-D2 kanta za smeće

Sjećate se kad su Luke, Leia i ostatak društva u Death Staru završili u prešalici za smeće? Zidovi su se opasno približavali, a onda je R2D2 upao u kompjutorski sustav i zaustavio prešu. R2D2 zna kako sa smećem pa je dobio i kantu u svoju čast.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak