Stigao nalaz DNK osumnjičenih za ubistvo Jovanovića

RTS 29.11.2008 17:01
Stigao nalaz DNK osumnjičenih za ubistvo Jovanovića


Viši sud u Podgorici dobio je nalaz DNK za dve osobe koje su osumnjičene za umešanost u ubistvo suvlasnika i direktora podgoričkog lista "Dan" Duška Jovanovića.Radi se o delu nalaza koji se odnose na rezultate uzoraka DNK koje je policija uzela od osam lica, odmah nakon ubistva Duška Jovanovića.

Među nalazima, koji su poslati na veštačenje na Institut u Visbadenu, uvršten je i uzorak DNK Vuka Vulevića i Armina Osmanagića, za koje policija sumnja da su učestvovali u ubistvu Jovanovića, koje se dogodilo 27. maja 2004. godine.

Duško Jovanović ubijen je petnaest minuta pre ponoći ispred redakcije lista "Dan", a jedini optuženi za saučesništvo u ovom zločinu Damir Mandić dobio je oslobađajuću presudu koju je u Višem sudu u Podgorici izreklo veće sudije Radovana Mandića.

Ta presuda je, međutim, ukinuta, pa se Mandiću ponovo sudi.

Ponovni sudski postupak prema Mandiću otvoren je u septembru, a trebalo bi da bude nastavljen 3. decembra.

U toku sudskog postupka protiv Mandića, Vulević i Osmanagić su se na suđenju pojavili kao svedoci.

I pored činjenice da su istražni sudija Radomir Ivanović i pomoćnik ministra policije Mićo Orlandić najavljivali kompletiranje nalaza petnaest dana nakon Jovanovićevog ubistva, kao i to da će oni biti javno saopšteni, do danas se to nije desilo.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak