Jugović: Neću se mešati u Ivićev posao

RTS 29.11.2008 16:59
Jugović: Neću se mešati u Ivićev posao


Potpredsednik Crvene zvezde zadužen za sportska pitanja Vladimir Jugović rekao je danas da se neće mešati u posao sportskog direktora tog fudbalskog kluba Ilije Ivića, osim ako to od njega ne bude zatraženo.Jugović je, međutim, na prvoj konferenciji za novinare posle jučerašnjeg imenovanja, naveo i da je već pregovarao o dovođenju nekih sponzora u Zvezdu, iako bi to trebalo da bude obaveza drugog poptredsednika Marka Miškovića, koji je zadužen za finansije.

"Ivić je Upravnom odboru izložio plan i insistirao da on bude jedini odgovoran za rezultate kluba. Ako mi bude tražio pomoć, pomoći ću mu, ali nemam pravo da mu se mešam u posao. Konsultacija će svakako biti", rekao je Jugović novinarima.

Jugović, međutim, nije mogao da precizira koliko će "crveno-beli" izdvojiti za pojačanja u zimskom prelaznom roku.

"Videćemo koliko ćemo moći da izađemo Ivićevim zahtevima u susret", kazao je Jugović i potom potvrdno odgovorio na pitanje novinara da li je već pokušao da u klub dovede neke sponzore.

"Ima nagoveštaja da će biti sponzora. Obavio sam neke razgovore. Ljudi se raspituju. Fudbalski klub poput Zvezde uvek je interesantan sponzorima, a na nama je da ih ubedimo da investiraju, da zaslužimo njihovo poverenje. Sve zavisi od klime", istakao je Jugović.

Na pitanje novinara u kakvim je odnosima sa Miškovićem i još jednim uticajnim finansijerom kluba Dragijem Mićovićem, Jugović je rekao: "U dobrim smo odnosima".

Novi potpredsednik "crveno-belih" je, sa druge strane, bio vrlo nejasan kada je govorio o ciljevima kluba u tekućoj sezoni.

"Svi bismo voleli da budemo prvaci, ali je pitanje da li je to realno. Trenutni cilj je da iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje i da svaku pobeđujemo. Ako se to ne desi, analiziraćemo zašto je to tako", naveo je.

Jugović je naveo i da na prve rezultate ne treba očekivati odmah, ali je istakao da će se klub truditi da već u narednoj sezoni bude sposoban da u evropskim takmičenjima ostvari značajniji rezultat.

"Baza kluba biće omladinska škola, želimo da najtalentovanija igrače sa ovog prostora ubedimo da je Zvezda najbolji izbor za njih, da kod nas imaju najbolje uslove za napredak", dodao je Jugović, koji je u jednom trenutku ušao i u blagu raspravu sa novinarima koji su ocenili da njegove obaveze u klub nisu jasno definisane.

Upravni odbor Crvene zvezde narednu sednicu održaće 17. februara.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak