Saveti za brz oporavak kose

Blic 29.11.2008 15:51
Saveti za brz oporavak kose


Kosa vam je lomljiva i bez sjaja? „Koristite šampon koji nije mnogo agresivan i losion za regeneraciju kose. I još nešto, izbegavajte sušenje vrelim fenom“, kaže italijanska frizerka Monika Virga."Međutim, ako je kosa u izuzetno lošem stanju, ne preostaje vam ništa drugo nego da je skratite. Nije dovoljno da odsečete samo krajeve, već treba da je skratite za pola dužine.“ Na taj način ćete osvežiti kosu. Osim toga, kratka kosa se mnogo lakše održava.

Podstaknite cirkulaciju
Masirajte kožu glave dok perete kosu. To treba da činite jagodicama prstiju, kružnim pokretima. Tako ćete podstaći cirkulaciju, čime ćete koži obezbediti veću količinu kiseonika.

Prosušite kosu peškirom
Kad isperete kosu, nemojte da je vučete i uvijate. Da biste uklonili višak vode, umotajte je u mekan peškir. Blago pritiskajte peškir rukama da bi upio vlagu. Posle toga očešljajte kosu češljem sa širokim zupcima.

Dole glavu!
Ako baš morate da koristite fen, uključite ga na najslabije. Nagnite glavu i provlačite prste kroz kosu. Kad je kosa polusuva, utrljajte u nju nekoliko kapi lanenog ulja da bi bila sjajna i da biste je zaštitiliIzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak