Najčešće greške prilikom šminkanja

Stil magazin 29.11.2008 15:26
Najčešće greške prilikom šminkanja


Kod šminkanja i svakodnevnog negovanja i ulepšavanja potrebno je obratiti pažnju na detalje koje vi možda i ne primećujete, ali ljudima oko vas odmah upadnu u očiPreviše šminke
Nanošenjem previše pudera i maskare pravite prvu i osnovnu grešku. Podloga nikada ne sme da izgleda kao maska, a usput će samo još više da naglasi bore. S druge strane, previše maskare stvara neprirodan izgled, a i do kraja dana može da izgleda prilično neuredno.
Savet: Kupite kvalitetan puder i nanosite ga samo ako je to stvarno potrebno. Neka vaše oči imaju tokom dana prirodan izgled, i pobrinite se za to da vaša maskara ne stvara grudvice na trepavicama.
 
  Zanemareni zubi
  Osmeh je prvo što ljudi primete kod drugih. Zdravi i negovani zubi ne samo da doprinose vašem zdravlju nego vas mogu i podmladiti za nekoliko godina.
  Savet: Redovno idite kod zubara na kontrolu da biste bili sigurni da je sa vašim zubima sve u redu. Naravno, suvišno je napominjati da zube treba redovno prati!
 
  Obrve
  Nikada ne preterujte kada je čupanje obrva u pitanju! Ponekad može da se desi da na nekim mestima više uopšte ne narastu ili počnu da rastu u svim smerovima.
  Savet: Neka vaše obrve uvek budu umerene debljine, prateći prirodnu liniju. Češljajte ih malim češljem i podebljajte smeđom olovkom za obrve, ali nikada tako da se olovka primeti.
 
Pogrešna boja kose

Sigurno vam se već dogodilo da ste kupili neku boju za kosu samo zato što vam se svidela boja kose na modelu sa pakovanja, a kada ste je isprobali na sebi, rezultat je bio katastrofalan. Razlog je jednostavan. Prirodna boja kose svake osobe drugačije reaguje na farbu i hemikalije u njima pa zato i boja ispadne drugačija. Uostalom, model na slici su ofarbali stručnjaci, a vi to, ipak, radite u kućnoj radinosti pa ne očekujte čuda.
Savet: Uvek proverite uputstvo na pakovanju i saznajte kakvu boju možete da očekujete, s obzirom na vašu trenutnu boju kose. Ipak, najsigurnije je da se prepustite rukama stručnjaka.
 
Ruke i stopala
Dobro negovane ruke i stopala upotpuniće vaš negovani izgled, dok će zapuštene ruke i nokti, kao i ispucale pete, u sekundi srušiti svaki vaš trud da dobro izgledate.
Savet: Redovno mažite ruke kremom, a nokte održavajte urednima. Redovno ih seckajte, a ako imate duge nokte, turpijajte ih i uklanjajte višak kože. Takođe, sprečite pucanje peta skidanjem grube kože i nanošenjem masne kreme. Vodite brigu i o noktima na nogama!
 
  Nefrizura
  Rep, rajf ili traka oko glave možda su privremena rešenja, ali se ne mogu nazvati frizurom.
  Savet: Bar svaka dva meseca posetite frizera i isecite ispucale vrhove. Uredno podšišana i negovana kosa je kao „tačka na i” negovanom licu i telu.IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak