Pokojnike prevoze u Beograd

Dnevnik 29.11.2008 15:50
Pokojnike prevoze u Beograd


Mnogi Novosađani javili su se redakciji „Dnevnik“ užasnuti što posmrtne ostatke članova porodice ne mogu da kremiraju u Novom Sadu jer krematorijum ne radi, a da o tome javnost nije obaveštena.- JKP „Lisje“ već dve sedmice pokojnike za kremiranje odvozi u beogradski krematorijum, pošto je na Gradskom groblju u Novom Sadu peć za kremiranje u kvaru - kazala je rukovodilac Sektora za odnose s javnošću Slađana Čabrilo, potvrđujući priču naših čitalaca.Prema priči jedne sagovornice „Dnevnika“, koja je imala problema što peć ne radi, u JKP „Lisju“ bili su neprijatni, informaciju o terminu kremiranja nije mogla da dobije putem telefona, već je morala lično da odlazi na Gradsko groblje i čeka šefa. Muž joj je, kako kaže, preminuo 14. novembra, a tek prekjuče 27. novembra je kremiran u Beogradu .

Čabrilo kaže da se zaposleni na grobljima susreću sa mnogo ljudi koji imaju različite zahteve, te zato neće da komentariše ni jedan slučaj. Naglašava to da se“Lisje“ trudi da izađe u susret svakom klijentu i da pružena uslugu bude kvalitetna i skreće pažnju da termine za kremiranje ne određuje „Lisje“, već beogradski krematorijum, kada ima slobodan termin.

- Kvar na peći nije jednostavan. Peć se pokvarila kada nije bilo struje u gradu. Sada su došli majstori iz Češke i oni će peć očekujemo popraviti za desetak dana - kazala je Čabrilo.

Na pitanje „Dnevnika“ zašto nisu obavestili javnost da krematorijum ne radi, Čabrilo je rekla, da su u preduzeću, procenili da ta informacija ne bi bila bitna za klijente, pošto JKP „Lisje“ o svom trošku prevozi pokojnike na kremiranje u Beograd.
- Kvar na peći više osetimo mi u preduzeću, jer smo izloženi dodatnom trošku, ne naplaćujemo uslugu transporta pokojnika do krematorijuma u Beograd -objasnila je Čabrilo.

Prema njenim rečima od kada je peć pokvarena bilo je sedam kremacija. „Lisje“ je pokojnike prevozilo u Beogradu na kremiranje i nije bilo nikakvih problema, porodice nisu imale pritužbi. Trenutno u mrtvačnici nema pokojnika čija porodica želi da kremira srodnika.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak