Ekskluzivno: Gori i od Krišta !

Press 29.11.2008 15:37
Ekstraprofit...Nedeljković na Aerodromu naplatio otpremninu od 1,6 miliona, u „Skijalištima"uzeo čak 2.166.155 dinara

Ekstraprofit...Nedeljković na Aerodromu naplatio otpremninu od 1,6 miliona, u „Skijalištima"uzeo čak 2.166.155 dinara


Nebojša Nedeljković, bivši direktor Aerodroma i „Skijališta Srbije", za osam meseci uzeo otpremnine u oba preduzeća od čak 3,76 miliona dinara!Nebojša Nedeljković, bivši direktor Aerodroma „Nikola Tesla" i „Skijališta Srbije" i bivši „stručni kadar" G17 Plus, uzeo je za osam meseci u ove dve firme čak 3,76 miliona dinara na ime otpremnina, otkriva Press! On je najpre 1. novembra 2007. na Aerodromu sam sebi dodelio otpremninu od 1,6 miliona dinara. Kada je 14. juna 2008, posle sukoba sa Dinkićem, dobio otkaz u „Skijalištima", Nedeljković je sebe počastio još jednom otpremninom od čak 2.166.155,28 dinara!

Samo plate i otpremnine 250.000 evra!

Plata direktora Aerodroma za vreme Nebojše Nedeljkovića, kako je ta kompanija saopštavala, iznosila je 382.000 dinara, bez bilo kakvih bonusa i drugih beneficija.

Nedeljković, koga je na tu poziciju imenovala prva vlada Vojislava Koštunice, primio je ukupno 40 plata, što je ukupno više od 15 miliona dinara. Na to je došla i otpremnina od 1,6 miliona dinara.

Nedeljkovićeva plata, takođe bez dodataka, u JP „Skijališta Srbije" iznosila je 176.000 dinara, što znači da je za devet meseci samo na lični dohodak inkasirao 1.584.000, na šta je došlo još 2,16 miliona dinara.

Sve u svemu, za četiri godine direktorovanja Nebojša Nedeljković je samo na plate i otpremnine uzeo 21 milion dinara, odnosno više od 250.000 evra! Plus sve ostalo...

Ukupno, dakle, 3.766.155,28 dinara, što je, po tadašnjem kursu od 80 dinara za evro, čak 47.076,94 evra! I to samo na ime otpremnina. Pa, kad se na to dodaju plate, dnevnice i sve ostale privilegije, videćemo da je Nedeljković verovatno jedan od najvećih „ekstraprofitera" u Srbiji.

Milioni samom sebi

Nebojša Nedeljković je na mesto direktora Aerodroma došao 17. jula 2004. godine, a prvu milionsku otpremninu uzeo je neposredno pošto je na sednici Vlade 1. novembra 2007. godine smenjen sa mesta direktora. On je, pri tom, istog dana na istoj toj sednici Vlade postavljen za direktora JP „Skijališta Srbije" i odmah počeo da prima platu u toj firmi, tako da uopšte nije jasno po kom osnovu je dobio milionsku otpremninu!?!

Na direktorskoj funkciji u „Skijalištima Srbije" Nedeljković se zadržao svega osam meseci, jer ga je lider G17 Mlađan Dinkić smenio u junu ove godine. Međutim, Nedeljković je sebi obezbedio menadžerski ugovor po kome je, posle otkaza, od ovog javnog preduzeća (čitaj: iz budžeta) uzeo čak 2.166.155, 28 dinara! Dinkić, koji je Nedeljkovića tada smenio s funkcije uz obrazloženje da je „nesposoban", nije video ništa čudno u ovoj milionskoj otpremnini!

Nedeljković je, kako saznajemo, i na Aerodromu i u „Skijalištima" sam sebi odredio visinu otpremnine koja mu pripada po prestanku funkciju, bez obzira na to da li je smenjen ili je dao ostavku. Sektor za finansije oba preduzeća morao je da ispoštuje ove ugovore i isplati bivšem direktoru otpremnine.

Na Aerodromu „Nikola Tesla" Pressu je potvrđeno da je Nedeljkoviću isplaćena otpremnina pre otprilike godinu dana. Međutim, juče nismo mogli da dobijemo odgovor na pitanje da li je i dojučerašnji direktor Bojan Krišto imao bilo kakav ugovor o otpremnini po odlasku s funkcije.

Nedeljković ćuti

Nebojša Nedeljković nije se odazivao na brojne pozive i SMS poruke Pressa. U kompaniji „Borba", čiji je Nedeljković sada direktor, a koju smo juče kontaktirali više od deset puta, pri svakom pozivu rečeno nam je da je „gospodin Nedeljković na sastanku".

Iako smo njegovoj sekretarici rekli o čemu nameravamo da pišemo i da želimo da čujemo i njegovu stranu priče, i pored obećanja i uzetih kontakt telefona, do zaključenja ovog broja sa njim nismo uspeli da stupimo u kontakt.

Zamenik direktora Velimir Radosavljević kratko nam je poručio da je na sastanku i da nema vremena da priča. S druge strane, aktuelni direktor JP „Skijališta Srbije" Nebojša Škorić potvrdio nam je da je, pre njegovog dolaska na tu poziciju, postojao ugovor koji je predviđao isplatu otpremnine Nedeljkoviću.

- Ja nemam nikakav ugovor o otpremnini po odlasku s direktorske funkcije - kratko nam je rekao Nebojša Škorić.

G17: Istraga!

U G17, koji je postavio Nedeljkovića na obe funkcije, kažu da nisu mogli da spreče isplatu ovih otpremnina (?!?).

- Dobili smo neke informacije da Nedeljković nije radio sve po zakonu, ali nismo imali elemente za krivičnu prijavu. Razrešili smo ga odmah sa dužnosti u javnim preduzećima, ali i u stranci. Da li je policija našla neke dokaze protiv njega, to ne znamo, ali podržavamo nadležne da istraže bilo šta što je sumnjivo, kako u slučaju bivših, tako i u slučajevima aktuelnih direktora - rečeno nam je u G17 Plus.

U javnosti se, inače, pojavila informacija da se Nedeljković, posle odlaska iz G17, približio Liberalno-demokratskoj partiji, ali nam je u toj stranci demantovano da je njihov član.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak