Glavoseča sa Vračara

Press 29.11.2008 15:35
Hapšenje... Policija odvela Nebojšu Kurbajliju u bolnicu „Laza Lazarević"

Hapšenje... Policija odvela Nebojšu Kurbajliju u bolnicu „Laza Lazarević"


Psihički bolesnik Nebojša Kurbajlija (51) iz Beograda pokušao sekirom da odrubi glavu komšinici Jeleni Glišić (74). Pomahnitali Nebojša sekirom jurio i dvojicu policajaca, koji su ga jedva savladaliNebojša Kurbajlija (51) iz Beograda pokušao je sekirom da odrubi glavu komšinici Jeleni Glišić (74)! U drami na Vračaru koja je trajala gotovo sat vremena pomahnitali Nebojša napao je staricu i isekao je po rukama. Nebojša je sekirom jurio i policajce, koji su ga jedva savladali i odveli u neuropsihijatrijsku bolnicu „Laza Lazarević".

Napala majku satarom

Psihički bolesnik Svetlana N. (55) satarom je napala majku Biseniju R. (72) dok je ova spavala. Napad se dogodio u četvrtak u ulici Radomira Simića Cige u naselju Medaković.

Svetlana N. ubrzo je kolima Hitne pomoći prevezena u bolnicu „Laza Lazarević". Stanari zgrade u kojoj stanuje Svetlana izjavili su da ovo nije prvi napad i da je pre desetak dana ćerka nožem napala majku.

Psihički bolesnik Nebojša Kurbajlija napao je komšinicu Jelenu Glišić juče oko 10 časova u zajedničkom dvorištu nekoliko kuća u Grahovskoj ulici 17 na Vračaru. Jelena Glišić kaže za Press da ju je prvi komšija Jovo, kako zove Nebojšu, nekoliko puta napadao i pored toga što se ona brinula o njemu.

- Godinama sam nosila hranu Nebojši jer rodbina nije marila za njega od kada se psihički razboleo. Nekoliko puta me je napadao, ali nisam htela da zovem policiju - kaže Jelena Glišić, i dodaje:

- I prethodnih dana Nebojša je dolazio kod mene. Bio je nervozan i uznemiren, tražio je neke knjige. Rekla sam mu da nemam nikakve knjige. On je tada nešto vikao, ali je otišao. Međutim, ovog puta nije hteo da ode. Lupao je po ulaznim vratima koja su bila zaključana. Plašila sam se da mi ne razbije staklo i pustila ga da uđe.

Jelena kaže da je Nebojša uleteo sa sekirom.

- Pomislila sam da će me ubiti! Pokušala sam da ga smirim. Nebojša ništa nije rekao. Počeo je da me juri po kući, rušio je sve pred sobom. Nekako sam uspela da pobegnem napolje. U dvorištu me je sustigao. Vitlao je sekirom, umalo me nije udario po glavi! Podigla sam ruke i počela da se branim. U jednom trenutku mislila sam da će mi seći jedan po jedan prst. Tada me je i posekao po levoj ruci. Pobegla sam nazad u kuću i pozvala policiju.

Prema priči komšija, Nebojša je odmah napao policajca koji je pokušao da ga smiri i razoruža.

- Čula se vika iz dvorišta, ali niko iz ulice nije smeo da priviri unutra. Pojavila su se dvojica policajaca i jedan od njih je ušao u dvorište. Kada je video policajca, Kurbajlija je odmah zamahnuo sekirom, koja je policajcu bukvalno prošla nekoliko centimetara pored glave! Policajac se povukao i kasnije se vratio s kolegom. Nebojša je vitlao sekirom i pretio policajcima! Drama je završena posle sat vremena, kada su policajci uspeli da savladaju pomahnitalog Nebojšu - kažu komšije.

Nebojša je pokušao da me ubije iako sam mu godinama donosila hranu … Jelena Glišić

Nebojša je pokušao da me ubije iako sam mu godinama donosila hranu ... Jelena Glišić

Nebojša je u pratnji policajaca ušao u kola Hitne pomoći. Kako saznajemo, on je prevezen u neuropsihijatrijsku bolnicu „Laza Lazarević".


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak