JK: Saša Popović je kao trendi robna marka, komercijalan je, ali se posle dva pranja raspadne!

Svet 29.11.2008 00:03
JK: Saša Popović je kao trendi robna marka, komercijalan je, ali se posle dva pranja raspadne!


Nesumnjivo naša najintrigantnija muzička zvezda Jelena Karleuša već neko vreme živi na relaciji Beograd–Bremen, gde njen suprug, srpski reprezentativac Duško Tošić, igra za fudbalski klub Verder.Odnedavno, poznatom paru pridružila se i ćerkica Atina, čiji je dolazak na svet prilično okupirao pažnju srpskih, ali i evropskih medija. Osim novog i najvažnijeg člana porodice, kod atraktivne JK se, kada je o karijeri reč, ništa nije promenilo. Čak ni telo!

Kako si se posle porođaja tako brzo vratila u top-formu?
Ne mogu da kažem da imam dobre gene, jer su mi u familiji svi buce. Jednostavno, takav mi je metabolizam koji, potpomognut obavezama oko bebe i uz pomoć malo sna, "radi" odlično. Štaviše, poslednjih dana tamanim pice, hranu iz "Meka" i sve zalivam sa dosta "red-bula" i "koka-kole"!

Čemu onda možeš da zahvališ na takvoj vitkosti?
Koliko si se uopšte ugojila u trudnoći?
Deset kilograma. Mislim da i sada imam malo viška, ali će vremenom i to nestati. U postporođajnoj sam fazi, pa je i meni, kao i svakoj ženi, potrebno šest meseci da se vratim u top-formu. Ipak je telo devet meseci bilo izloženo promenama.

Priča se da te je iz anestezije posle porođaja probudio kompliment?
(smeh)... Da, pali su komplimenti još na operacionom stolu i ja sam odmah otvorila oči. Onako omamljna, najedanput sam čula muški glas: "Eto vidite šta je dobra riba! Tek se porodila, a nigde stomaka!"

Zašto Atina?
Atina je grčka boginja mudrosti i omiljena Zevsova ćerka. Ime je perfektno i zvuči kao bomba! Duško i ja smo se dugo dvoumili kako da nazovemo bebu i došli smo do zaključka da će naša ćerka jednog dana sigurno biti veoma uspešan i poseban čovek, jer ima sjajne predispozicije za to, dobre gene, da ne kažem "temelj". Bilo bi zaista šteta da smo joj nadenuli neko obično ime, na primer Maja. Ja sam, doduše, imala na pameti i nekoliko sumanutih imena, kao Amaris, ali se Duško nije složio s tim. I, naravno, nismo je napavili u Atini kako se pisalo, već u Beogradu!

Dojiš li Atinu ili ne, pitanje je kojim se bavilo pola Srbije!
Frizerka mi je pričala da žene dolaze u salon i demonstrativno bacaju novine, govoreći: "Da li je moguće da ova Karleuša ne doji dete. Strašno!" To je toliko intimna stvar i svakako nešto što nije za javnost. To bi bilo kao da se javno polemiše o tome koju marku uložaka neka žena koristi. Koga, sem mene, treba da interesuje da li dojim dete ili ne?
! Drugo, gde je problem, postoji mleko za bebe. Pričati o dojenju je kao da pričam o plodnim i neplodnim danima.

Mnogi su mišljenja da ne dojiš bebu da ne bi pokvarila izgled grudi?
Koji god da je razlog, to zaista nikog osim mene ne treba da zanima. Mislila sam da će se narod zapanjiti i reći: "O, Bože, šta sve novine pišu!"Međutim, iznenadila sam se kada sam shvatila da nije baš tako i da je svet zaista zainteresovan za to.

Benkice od 700, farmerkice za bebe 500 evra... Da li zaista insistiraš da se Atini kupuju isključivo firmirane i tako skupe stvari?
Nikada nisam tako nešto izjavila. Grozim se takvih stvari. Svom detetu mogu da pružim sve, njen otac može, ukoliko želi, da joj kupi i avion. Kada kupujem Atini, uvek okrenem etiketu, ali ne da bih videla koje je marke benkica, već kakav je sastav materijala, jer želim da nosi pamučne i udobne stvari. Osobe koje insistiraju na tome i javno pričaju da njihove bebe nose firmiranu odeću su skandalozne i primitivne. Jednom rečju, seljaci!

Šta ti je Duško pokloni kada si se porodila?
Dobila sam mnogo poklona i pre nego što se Atina rodila. Ipak, najbitniji i najlepši poklon bio je predivan prsten. Pre toga dobila sam i divan automobil, dvosed. Međutim, pošto beba ne sme da se vozi napred, zasad ga vozi Duško.

Doskoro si bila veliki protivnik tetovaža. Međutim, nedavno si na nadlanici istetovirala ime svoje ćerkice...
Šarati telo bez ikakvog razloga je totalni debilizam. Ipak, kada ti nešto u životu ostavi trag, kada imaš pravi razlog, onda je to sasvim u redu. Kada sam upoznala Duška, toliko sam se zaljubila u njega da sam odmah htela da istetoviram slovo "D". Međutim, odlučila sam da sačekam da se rodi dete i istetovirala Atinino ime, ali u slovu "A" postoji i stilizovano slovo "D". Esteta sam i vodim računa da sve to lepo izgleda.

Nedavno su objavljene fotografije tvog supruga na kojima on pozira nag. Da li si znala da postoji tako nešto?
(smeh)... Znala sam, naravno! U "Svetu" je postojala rubrika "Sport i fešn" za koju su se mnogi poznati sportisti slikali sa manekenkama. Slikao si i Duško, bio je klinac i na tim fotkama se vidi da je bio "žutokljunac", pravo dete. Zaista mi je bilo tragikomično kada sam to videla i plakala sam od smeha!

Kako je on reagovao?
Pozvala sam ga i rekla mu: "Duško, izašle su one tvoje tragične slike." On je, kao i svaki sportista, počeo da kuka: "Jao , što su to objavili, šta će sad selektor da mi kaže?
" U svakom slučaju, nisu to bila nikakve kompromitujuće paparaco fotke, već javno slikanje. Jedino zameram što mu nisu izabrali neku bolju manekenku, jer on nije bio u situaciji da bira. Čim je mogao da bira, izabrao je najbolje.

Pratiš li "Operaciju trijumf" i "Zvezde Granda"?
Pratim oba takmičenja i mislim da je to super način da se postane popularan! "Operacija trijum" je viskobudžetna produkcija, što mi se veoma dopada. Scena "Granda" je grandiozna i zaista podseća na čuveni Sanremo.

Imaš li favorite?
U "Zvezdama Granda" svi sjajno pevaju, mada mislim da će Marko Marković, iako nije komercijalan, napraviti dobar posao. Ima nešto što ja kao osoba iz javnog posla mogu da osetim. Dok peva, nešto klikne. S druge strane, mislim da će Danijel iz "Operacije trijumf", kada pobedi neke svoje "demone", postati neko, jer ima velikog potencijala. Međutim, svi kandidati moraju da shvate da su oni tu radi gledanosti i da svoju trenutnu poziciju moraju da iskoriste na najbolji mogući način.

Kako to misliš, "tu su zbog gledanosti"?
Moraju da shvate da im je samo data šansa, da njih niko ne voli i ne želi da im iz čista mira pomogne. Ni Saša Popović, ni Goran Stamenković nisu dobročinitelji, ljudi su profesionalci i prave sebi posao i lovu. Ko iskoristi trenutnu popularnost, iskoristio je, već sledeće sezone svi će biti zamenjeni novim kandidatima.

Zar ne misliš da se i oni vremenom ipak vežu za tu decu?
Ne, jer takav je posao. Saša Popović pravi instant-hitove i instant-pevače. Ali, moram da naglasim da je svako od te dece dobilo šansu, pa ko prođe, prošao je.

Tvoj album je izašao za "Siti rekords" jer nisi postigla dogovor sa "Grand produkcijom".
Nismo mogli da se dogovorimo zbog love. Nisam ja dobrotvorna ustanova koja će investirati sto hiljada evra u svoj album i onda ga dati "Grandu" koji će na njemu zaraditi brdo para, s tim što ću ja morati da rintačim da bih zaradila koji dinar. Kao i sve svetske zvezde, i ja želim da zaradim nešto od prodaje svog albuma u koji sam mnogo uložila. Saša Popović i ja smo slični u tome što smo surovi profesionalci, ali smo i veoma različiti s obzirom na to da se on pali na jeftino, a ja na skupo!

Kako to misliš?
On voli brzu i komercijalnu varijantu, sve mora da bude na prvu loptu, ne ulaže mnogo u muzičku produkciju. Saša Popović je kao neka robna marka koja je dostupna svima, trendi je, komercijalna, ali posle dva pranja se raspadne. "Šanel" je, s druge strane, skup, poželjan i nije dostupan svima, a to sam ja! Dakle, "Grand" sebi mogu da priušte svi, a "Šanel", odnosno mene, ne mogu. Mnogo košta i ne raspadne se posle druge ili treće upotrebe. Jelena Karleuša vredi i trajaće, dok "Zvezde Granda" nestanu posle jedne sezone.

Složićeš se da to nije uvek tako, što vidimo na primeru Tanje Savić, Slavice Ćukteraš...
Tanja i Slavica su upravo ono o čemu govorim. Svi su imali šansu da postanu nešto, ali samo su njih dve u tome uspele. Ostalih petsto nema nigde, nestali su. Pojeo ih je sumrak zaborava i hiperprodukcije. Popović nije hteo da plati moj album jer misli da su "Zvezde Granda" dovoljne "Grandu", s čim se ja ne slažem. Rekla sam mu da među tim klincima nema zvezda, jer traju koliko i reklama!

Kako objašnjavaš nezavidan rejting "Operacije trijumf"?
To je sve zbog Pinka. Saša Popović je pronašao savršen recept, jer muzikom podilazi širokom auditorijumu. Pokušala sam da mu objasnim da "Zvezde Granda" nikada neće postati velike zvede, već će biti kao Tanja Savić i Slavica Ćukteraš. Poštujem to što su njih dve isplivale, ali nikada se iz tog takmičenja neće izroditi jedna Brena ili jedna Jelena Karleuša.

Pored ova dva takmičenja, aktuelna je i "Vila Grande".
Parodija na moju pesmu "Tihi ubica" vrlo je smešna! Lutka urađena prema mom liku mi se ne sviđa, ali se zaista ne vređam. Ne znam da li se drugi pevači ljute, ali ja sam to shvatila kao opšte zezanje. Imam smisla za humor i ne smeta mi šala. Nisam ja kao neki kojima sve smeta, a naročito ja!

Misliš da smetaš pevačicama?
Saša Popović mi je rekao da on ne može da živi od pevačica koje mu "skaču po glavi" uvek kada me pozove u emisiju. Smetam im!

Kojim koleginicama konkretno?
Nisam pitala, niti me zanima. Evo, objasniću to na jednom primeru. Kad god su me pozivali u "Grand šou", ja se lepo i kulturno odazovem, popnem se u šminkernicu i svima kažem "dobro veče". Iako je šminkernica puna, niko mi ne odgovori, sve pevačice ćute.

Zašto?
Ja to doživljavam na sledeći način. Gde god da se pojavim, u "Grandu" ili nekoj drugoj emisiji, sve ostale pevačice padaju u senku.

Hoćeš da kažeš da su ljubomorne na tebe?
One su u mojoj senci, i to je tako. Mogu da se slože sa tim ili ne, može da im to smeta, ali tako je. Nijedna pevačica posle mog nastupa ne želi da izađe na scenu! Jednostavno, ne može posle mene, jer samo ja znam kako da zaokupim pažnju gledalaca.

Baš nijedna?
U "Grandu" sigurno nijedna! Možda me zato ne vole?!

Neke koleginice si i tužila.
Tužila sam svakog ko me je javno naružio na najgrublji mogući način. Godinama sam ih puštala da me blate i vređaju, misleći da možda žele da preko mog imena dođu u centar pažnje, jer oni ne mogu sami da isplivaju. Međutim, shvatila sam da, kada im mnogo dopustiš, onda počnu i nekakve "Afrike, paprike", da daju sebi za pravo da pljuju po nekome ko je za njih misaona imenica.

Ne razgovaraš sa Darom Bubamarom. Ipak, da li je vaš sukob, s obzirom na to da ste bile bliske prijateljice, mogao da se reši kada si se porodila. Da li ti je možda čestitala?
Nas dve nikada nismo bile bliske prijateljice! Naravno da neću da razgovaram sa nekim ko me najstrašnije izvređa u novinama i televizijskim emisijama. Bilo mi je zaista mnogo teško i krivo zbog toga. Ovo je demokratska zemlja, svako ima pravo da kaže svoje mišljenje, ali za uvrede svako mora da snosi posledice i, evo, sudska parnica je u toku.

Tužila si i Seku Aleksić?
Ista priča kao i sa Radojkom Adžić!

Šta konkretno?
Izgovorila je ružne stvari o meni i mislim da je pogrešila, da je bila brzopleta! Ne znam zaista zašto je to uradila, jer ja nikada nisam rekla ništa ružno. Naprotiv! Uvek sam se pohvalno izražavala o njoj! Zaista mislim da je sve to bilo nepotrebno i žao mi je što je sve došlo do suda, jer nikom nije lepo kada mora da se povlači po sudnicama. To je moglo da se reši ljudski. Žao mi je zbog obe što se tako dogodilo. Ipak, spremna sam da povučem tužbe i protiv Dare i protiv Seke ukoliko bi mi se javno izvinile. Pobogu, ljudski je praštati!

Nije tačno da te kolege ne vole. Milan Stanković te obožava.
Moram da priznam da nisam skoro čula da neko peva toliko lepo kao Milan. Izuzimam iz priče Tošeta Proeskog koji je bio neprikosnoven. Inače, Milan je ljubimac moje mame i kada peva, prosto pleni pažnju.

Da li ti je on drugačiji od ostalih?
On u sebi ima nešto što ne može da vas ostavi ravnodušnim. Ima taj napadni stajling i to "diranje nerva", što narod prepoznaje. Milan "igra na jednoj ivici" i mora ozbiljno da se posveti svojoj karijeri. Šteta bi bilo da krene pogrešnim putem i nestane.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak