Nađeno 24 tela u hotelu Oberoj koji su napali ekstremisti

Beta 28.11.2008 19:10
Nađeno 24 tela u hotelu Oberoj koji su napali ekstremisti


Indijski komandosi našli su 24 tela u hotelu Trident Oberoj u Mumbaju (bivšem Bombaju), za vreme operacije preuzimanja kontrole nad tim objektom koji je skoro dva dana bio pod opsadom ekstremista."Operacija je završena. Pronašli smo 24 tela danas", rekao je šef policije Mumbaja Hašan Gafur novinarima ispred hotela.

Komandant nacionalne garde Džej Kej Dat (J.K.Dutt) rekao je novinarima da je hotel Oberoi Trident evakuisan i da su tokom današnje operacije ubijena dvojica terorista.

U koordiniranoj akciji islamistički ekstremisti napali su pre dva dana nekoliko ciljeva u Mumbaju, indijskom komercijalnom centru, uključujući luksuzne hotele, jevrejski centar i popularne restorane u Mumbaju. Prema poslednjim informacijama u napadima je ubijeno preko 140 ljudi a povređeno preko 300. Posle pre podneva pucanja i eksplozija šef komandosa koji pokušavaju da pronađu ekstremiste u luksuznom Taž Mahal hotelu rekao je da je u jednoj sobi video 12 do 15 tela a da ih je ukupno oko 50 u celom hotelu.

Veruje se da bar još jedan ekstremista drži dva taoca u tom hotelu, rekao je jedan vojni zvaničnik.

General N. Tamburaj rekao je novinarima da su skoro svi gosti i osoblje iz hotela Taž Mahal evakuisani i da će operacija biti okončana za nekoliko sati. On je rekao da se taj preostali ekstremista kreće između dva sprata sa najmanje dva taoca sa sobom pošto se čuo ženski i muški glas.

Eksplozije i pucnjava se s prekidima čuju iz tog elegantnog hotela starog preko 100 godina, prenosi agencija Asošiejted pres (AP).

U Jevrejskom centru komandosi sa fantomkama na licu organizovali su upad u prostorije iz helikoptera u pokušaju da iz njega izbace ekstremsite za koje se veruje da drže rabina i još nekoliko osoba.


IzvorDodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak