Kate Winslet kao kraljica engleske mode

Dzana Mujadzic 28.11.2008 18:37
Kate Winslet kao kraljica engleske mode


Sedma umjetnost, aktuelno, u prvi plan stavlja zivotopise poznatih, modnih kreatora. Nakon Coco Chanel u Francuskoj, kuca Universal priprema biopic Vivienne Westwood, za veliki ekran. Najprije ce se pokazati vrtoglavi uspjeh stilistice 70 godina, proslog stoljeca pa njeno, sadasnje postojanje. Da bi se poistovijetila sa slavnom ikonom svjetskog fashiona, Kate Winslet je odlucila susresti svoju, nista manje poznatu sunarodnakinju.Vivienne Westwood nije bila predodredjena za posao koji, dugo i uspjesno, obavlja. Potice iz jako konzervativne, kalvinisticke porodice, a  prvu prodavonicu odjece otvorila je zajedno sa suprugom 1971 godine, u londonskoj cetvrti King's Road. Strastveno voli modu ali to, tada,  ne ispoljava, jer nije bi bilo po ukusu bliznjih. Shop je nazvala "Too fast to live" ali i "To young to die", u kojem stanuje i pokazuje svoje modele, mlada zena je kreirala svoje prve kolekcije, sa iznenadjujucim inovacijama. Odjeca se dopala slavnim rockerima, a zahvaljujuci njoj Sex Pistols, stvaraju punk stil.
Nekoliko godina kasnije, 1981, za trajanja prvog samostalnog defilea nazvanog "Pirat", karijera Viviane Westwood je bila, zaista, lansirana. Zanimljivo je da se u njenoj porodici krojacka nadarenost prenosi, jer je kreatoricin drugi sin Joseph, osnovao Agent Provocater, poznati brand zenskog rublja.
Privlacna, 32 godisnja Kate Winselet se mora dobro potruditi da bi korektno odlglumila neobicnu stilisticu, koja je i Oficir Britanskog kraljevstva. Orden joj je, licno, urucila kraljica Elisabeth II.


Dodaj komentar
  Anonimni komentar
Ime:
Lozinka:
  Zapamti me na ovom računaru

Naslov:
Pošalji mi svaki odgovor na moj komentar
Pošalji mi svaki novi komentar na ovaj članak